ZAPANJUJUĆE UBRZANJE

Rimčeva Nevera jurila 230 kilometara na sat na magistrali kod Dubrovnika

Iz "Rimac Automobila" za Jutarnji list su rekli kako su vidjeli snimak te da će istražiti o čemu se radi

Neverom jurio 230 km/h. Printscreen

A. J.

3.6.2021

Na Redittu se pojaviio snimak nastao jučer u kojem se prikazuje Neveru, novi automobil kompanije "Rimac", kako juri 230 kilometara na sat na magistrali kod Dubrovnika.


Dubrovački dnevnik objavio da jučer je Rimčeva Nevera bila izložena u Vrtovima sunca u Dubrovniku, dodajući da danas kreće prezentacija automobila za potencijalne kupce.


Na snimci se vidi kako Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 kilometara na sat, a u suprotnom smjeru prolazi niz automobila, što sugerira da taj dio magistrale nije bio zatvoren za saobraćaj.


Iz "Rimac Automobila" za Jutarnji list su rekli kako su vidjeli snimak te da će istražiti o čemu se radi.



- Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano - dodaju.


Rimac je prije dva dana predstavio serijsku verziju pod novim proizvodnim imenom, koji otvara nove dimenzije vožnje, a košta 2 miliona eura.


Nikada u historiji nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiperautomobila sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama.


U odnosu na koncept  C_Two koji je predstavljen još 2018. godine brojke ostaju iste: s 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 kilometara na sat za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tokom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 kilometara na sat od starta za 9,3 sekunde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.