U ZAGREBU

Hrvatska bruji o poštenju mladića Dine: U novogodišnjoj noći pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

Euri i kune, oko par hiljada kuna, pretpostavio sam da se radi o jednoj plati, rekao je Dino i dodao da nijednog trenutka nije pomislio da zadrži novac

Baftijari: Do vlasnika došao putem Facebooka. Screenshot / HRT

E. Ć. / HRT

3.1.2023

Dino Baftijari, 26-godišnji mladić iz Zagreba, oduševio je hrvatsku javnost, ali i region, jer je u novogodišnjoj noći pronašao novčanik i vratio ga Splićaninu koji ga je izgubio usred novogodišnjeg slavlja.

- Hodao sam i putem naletio na novčanik, momentalno sam htio vidjeti ko je vlasnik i došao sam preko Facebook grupe do informacije ko je. Euri i kune, oko par hiljada kuna, pretpostavio sam da se radi o jednoj plati - rekao je Baftijari za HRT.

On je istakao kako mu nije palo na pamet da novac uzme sebi.


- Kad vidite novac, ulovi vas požuda, ali u tom trenutku nisam se dvoumio jer za mene to ne predstavlja nikakav značaj. Moraš vratiti ono što nije tvoje - poručio je Dino i dodao da ljudi trebaju biti oprezniji i stvari stavljati na sigurnije mjesto.

Zagrepčani su oduševljeni potezom svog sugrađanina, a vlasnik novčanika, koji je htio ostati anoniman, zahvalio je mladiću.

- Zahvalio bih Dini na učinjenom djelu. Danas je to velika rijetkost i nije za očekivati od svakoga i mislim da to najviše govori o Dini. Zbog cijele zbrke i povratka kući nisam čovjeku stigao ni zahvaliti pa to želim učiniti ovim putem. Hvala još jednom i sve najbolje u novoj godini - rekao je vlasnik novčanika za HRT.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.