SITUACIJA NIJE DOBRA

U Francuskoj je u petak zabilježen najveći dnevni broj oboljelih od koronavirusa

Ministar zdravstva Olivier Veran izjavio je da će januar biti težak mjesec za bolnice zbog delta i omikron varijanti virusa

Četvrta doza vakcine protiv Covid-19, uskoro mogla biti na dnevnom redu za osobe sa rizičnim zdravstvenim stanjem. ILUSTRACIJA

A. O. / Anadolija

3.1.2022

Premijer Jean Castex u Francuskoj će se sastati s ministrima kako bi razgovarali o porastu i efektima epidemije Covid-19, u kojoj je više od 60 posto pozitivnih slučajeva omikron varijanta, javlja Anadolu Agency (AA).


Januar će biti težak mjesec

Kako prenose, Castex će ocijeniti situaciju na sastanku koji će održati sa 10 ministara, strahujući da će se stopa širenja virusa povećati nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Teme sastanka su uticaj širenja omikron soja na bolnice, obrazovanje, javni prevoz i službe za provođenje zakona.

Ministar zdravstva Olivier Veran izjavio je da će januar biti težak mjesec za bolnice zbog delta i omikron varijanti virusa.


Navodeći da slučajevi delta varijante popunjavaju odjele za intenzivnu njegu, a omikron normalne bolničke usluge, Veran je rekao da bi četvrta doza vakcine protiv Covid-19, uskoro mogla biti na dnevnom redu za osobe sa rizičnim zdravstvenim stanjem.



Veran je pozvao na dodatne doze

Veran je pozvao na dodatne doze kako bi se dosegao cilj od 25 miliona doza u roku od pet sedmica.

U Francuskoj je u petak sa 232.200 slučajeva zabilježen najveći dnevni broj oboljelih od početka epidemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.