REGION

Psi rastrgli ženu, napali i dijete: Nesretnoj starici pregrizli noge i ruke, a najteže povrede ima na glavi

Avaz.ba

28.7.2017

U razmaku od samo nekoliko sati u Dom zdravlja Barajevo primljene su dvije osobe sa stravičnim povredama zbog ujeda pasa. Starija žena (68) napadnuta je jutros i nalazi se u teškom stanju nakon što su je psi gotovo potpuno rastrgli, a sinoć je, kako se pretpostavlja jedan od tih pasa napao i maloljetnog dječaka.

Prva nesreća desila se sinoć u naselju Gaj, kada je maloljetnog dječaka (14) napao vlasnički pas i tom prilikom mu nanio ozbiljne povrede.

- Dobili smo poziv kada se sve dogodilo. Dječak je primljen kod nas, imao je preko deset ujeda po cijelom tijelu, pa smo morali da ga prebacimo u Urgentni centar jer je bio u lošem stanju - kažu za "Blic" iz Doma zdravlja Barajevo.

Danas oko osam sati ujutro dogodio se još teži napad.

- Opet smo dobili poziv jutros u 8.30, u pitanju je starija žena Mara V. koja ima 68 godina. Ona je napadnuta od strane tri vlasnička psa, koliko mi znamo u pitanju su pit-bulovi. Kada je primljena bila je u stravičnom stanju - kažu iz Doma zdravlja u Barajevu.

- Po cijelom tijelu ima povrede, povrede skalpa su također užasne, ostala je čak bez nekih djelova. Noge raznešene, nadlaktice, šake i podlaktice pune ujeda. Ljekar nije mogao da procjeni koliko je ujeda bilo. Stravično - dodaju.

Oni su je odmah prebacili u Urgentni centar na reanimaciju.

Iz Zoohigijene kažu da su njihove ekipe na terenu od jutros kada su dobili poziv od policije. Jedan vlasnički pas je uhvaćen, dok se za drugima traga.

- Ekipe će ostati na terenu dok se ne uhvate preostala dva psa. Prvog kojeg smo pronašli prebacili smo u karantin u Ovči, a vlasnik je obaviješten o incidentu - kažu iz Zoohigijene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.