REGION

Srbija: Stanovnici Obrenovca pronašli novi opasni otpad

( Arhiv)

Avaz.ba

30.12.2017

Nakon što je nedavno pronađeno 20 tona opasnog otpada u blizini Obrenovca, stanovnici su opet prijavili nove pronalaske istog. 

Predsjednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas će biti provjerene sve prijave o otrovnom otpadu na teritoriji te opštine, uključući i medijske navode da je otkriveno još oko 100 buradi sa otrovnim otpadom u selu Veliko Polje.

- Provjerit ćemo sve prijave građana i lokacije na kojima se sumnja da je zakopan opasni otpad, a jedna od tih lokacija je i selo Veliko Polje i tu će biti naredna akcija - rekao je Čučković za medije.

On kaže da je ta opština, poslije poziva ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da se prijavi otpad, već imala pozive za nekoliko lokacija. 

Čučković je podsjetio da je i opasan otpad u Vukićevici kod Obrenovca otkriven po prijavi građana. 

Kako je rekao, ranije je uklonjeno i više od 1.000 tona otpada sa lokacije na kojoj se nalazi fabrika Meita u Bariču, a odnošenje je koštalo milion eura.

Ta aktivnost je jako skupa - napomenuo je Čučković. 

Otpad koji je nedavno otkriven u Vukićevici kod Obrenovca toksičan je i kancerogen, izjavio je u petak ministar Trivan, navodeći da ovo nije jedini slučaj odlaganja opasnog otpada u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.