REGION

Završeno vještačenje: Blato sa Jeleninih patika čvrst dokaz protiv Zorana?!

Alo.rs.

27.1.2018

U okviru istrage o ubistvu pjevačice “Granda” Jelene Krsmanović Marjanović (33) završeno je i vještačenje patika koje je Jelena imala kada je 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu nađeno njeno tijelo.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, vještačenje Jelenine obuće rađeno je kako bi se utvrdilo da li je zaista u njima trčala nasipom kobnog dana, ali i da li se blato sa njenih patika poklapa sa blatom nađenim na pantalonama Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

- Vještačenje patika je završeno i na osnovu analiza došlo se do toga da se blato sa đonova poklapa sa blatom čiji su tragovi ranije izolovani sa farmerki Zorana Marjanovića. To potvrđuje da su Zoran i Jelena kobnog dana bili na istom mjestu, odnosno da su oboje gazili tlo na nasipu Crvenka - objašnjava naš sagovornik i dodaje da su ranija vještačenja pokazala da se blato sa Zoranovih pantalona poklapa sa blatom nađenim na tijelu ubijene Jelene.

Prema riječima našeg sagovornika, ovim vještačenjem završen je još jedan važan dio istrage, a osim vještačenja Jeleninih patika, u Više javno tužilaštvo pristigla su i druga vještačenja, kao i novi dokazi, na osnovu kojih je Apelacioni sud nedavno potvrdio pritvor Zoranu Marjanoviću do 10. marta.

- Tužilaštvu su ranije dostavljeni rezultati vještačenja baznih stanica i mobilnih telefona, kao i neuropsihijatrijsko vještačenje Zorana Marjanovića.

Sa ovim novim vještačenjem, ali i izjavama svedoka, istraga se privodi kraju. Očekuje se da istraga bude završena do 10. marta, što je i rok za podizanje optužnice. Prema do sada prikupljenom materijalu, ključni dokazi odnose se upravo na forenzičke tragove - kaže izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.