ZLOČIN

Eksplozija u Beogradu: Bačena bomba na kuću navijača Partizana

Blic.rs

2.4.2018

Beogradska policija traga za napadačem koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće koja je u vlasništvu Aleksandra Gajića na Karaburmi, oca navijača "Partizana" Stefana Gajića, saznaje "Blic".

Prema prvim informacijama, povrijeđenih nema, ali je napravljena veća materijalna šteta na okolnim kućama. Istraga trenutno ide u smjeru da eksplozivna naprava nije bila direktno namijenjena Aleksandru Gajiću, već njegovom sinu Stefanu Gajiću.

Stefan Gajić u žižu javnosti dospeo je u januaru 2005. godine, kada ga je Aleksandar Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" ranio nožem, zbog čega je u februaru 2012. godine osuđen na godinu dana zatvora.

Vavić, sada “partizanovac” je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promijenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svjedoka, takođe navijača "Partizana".

Prema optužnici, do prvobitnog sukoba, došlo je kada je grupa navijača "Partizana" švrljala po grafitima "Crvene zvezde" u Ulici Salvadora Dalija na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću nanio tešku tjelesnu povredu ubovši ga nožem.

Gajić i drugi svjedoci su policiji prepoznali Vavića ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Sud smatra da je očigledno da su svjedoci namjerno mijenjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.