REGION

Odakle je stigao heroin koji je za iskusnog dilera iz Srbije čuvao policajac

Blic.rs

24.5.2018

Heroin koji je za vikend zaplijenjen prilikom primopredaje u Belom Potoku do dilera Željka Brajovića Žapca došao je preko švercerskih kanala s Kosova, saznaje "Blic".

Dileri su se, inače, u Belom Potoku sastali u subotu uvečer, kada ih je policija zatekla na djelu i pohapsila prilikom primopredaje narkotika.

Među uhapšenima je, kako je "Blic" pisao, i pripadnik Interventne jedinice MUP-a Đorđe Vokić (29), koji je osiguravao sastanak kupca (Dušana Ivljanina) i dilera (Žapca i Aleksandra Anđelkovića).

Okvirna vrijednost heroina na tržištu iznosi oko 60.000 eura, ali bi mogla biti i višestruko veća: to zavisi od načina obrade i željenog kvaliteta.

S obzirom na to da se radi o velikoj količini čistog i izrazito opasnog narkotika, istraga policije i tužilaštva bavi se i porijeklom robe, odnosno time ko je i odakle dopremao heroin Žapcu Brajoviću. Prema nezvaničnim informacijama, droga je do beogradskog dilera stigla s Kosova, švercerskim kanalima koji će, također, biti dio istrage.

- Jedan od glavnih krakova šverca heroina u Srbiji i regionu već godinama nalazi se na Kosovu. Narkotici se na Kosovu transportiraju uglavnom iz Turske, koja je, opet, tranzitna zona za heroin koji se proizvodi u Afganistanu, najvećem svjetskom uzgajalištu opijuma - kazao je za ''Blic'' izvor upoznat s trgovinom narkoticima u regionu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.