TUGA

Sahranjen Marko Nikolić: Legenda srbijanskog glumišta ispraćena na vječni počinak

Slavni glumac preminuo je 2. januara u 73. godini

Posljednji ispraćaj Marku Nikoliću

Telegraf.rs

5.1.2019

Komemoracija Marku Nikoliću održana je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, čiji je Marko bio član od 1970. godine. Danas na Novom groblju, u Aleiji velikana sahranjen je Marko Nikolić koji je preminuo 2. januara 2019.

Brojni glumci došli su da bi odali počast velikanu srbijanskog glumišta, a većina je pružila zagrljaje utjehe članovima Nikolićeve porodice. 

Kćerka Mina, koja je glumica, sa suzama u očima pozdravljala se sa kolegama i prijateljima.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Na početku komemoracije Ivana Vujić zamolila je za minutu šutnje. Nakon toga glumac Boris Pingović, s knedlom u grlu, uspio je izgovoriti nekoliko rečenica o pokojnom Marku. Poslije Borisa na scenu je izašla Dobrila Stojnić.

- Koliko smo razgovora vodili, moglo bi se složiti u godine... Sva ta ljubav, prijateljstvo... ne nestaje. Neću reći "bio", nego Marko i veliki glumac. Otišao je u neku tišinu, kao što je i umio, i mislim da će se vratiti - rekla je Stojnić.

Glumac Marko Nikolić preminuo je 2. januara 2019. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.