SRBIJA

Protest "1 od 5 miliona", organizatori poručili: Nećemo odustati

Taoci smo vlasti koja nas je opljačkala materijalno i duhovno, danas znamo šta je propušteno 5. oktobra, poručio je Vladimir Gajić

Vladimir Gajić u trenutku obraćanja okupljenim. RAS Srbija

Blic.rs

11.5.2019

U okviru protesta "1 od 5 miliona" održano je okupljanje građana kod Terazijske česme u Beogradu,  prenosi Blic.

Na početku se obratio advokat Vladimir Gajić.

- Građani i građanke, ovdje smo gdje sam stajao i prije 30 godina. I onda i danas smo se okupili zbog slobode. Kao što svi znamo, ništa se suštinski od tada nije promijenilo. Taoci smo vlasti koja nas je opljačkala materijalno i duhovno. Danas znamo šta je propušteno 5. oktobra, znamo šta je trebalo da bude 6. oktobar - rekao je Gajić.

Okupljenima se obratio i glumac Nenad Hadži Maričić.

- Učinili smo ovih mjeseci prvi korak, probudila se uspavana Srbija. Uspjeli smo da izađemo iz ćutanja i da postavimo temelje za novo, drugačije društvo. Dragi ljudi, moramo da se pogledamo u oči i da priznamo da imamo veliku odgovornost za ćutanje - rekao je on.

Građani su, preko Trga Nikole Pašića, Dečanske, Nušićev i, Svetogorske stigli i do RTS. Odakle su se uputiti ka "slobodnoj zoni" u Pionirskom parku.

- Ovdje smo bili i po kiši i po snijegu, po mraku i po danu, a RTS je ostao isti. Znajte, nećemo odustati, dolazit ćemo ovdje i dalje. Radnike RTS-a pozivamo na bojkot ove institucije koja pripada građanima ove zemlje. Dođite u "slobodnu zonu" da popričamo, da vam kažemo da nemate čega da se plašite, protest je legitimna stvar - poručili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.