NESREĆA

Novi detalji u istrazi o tragičnom udesu kod Šapca: U Majinoj krvi pronađen alkohol

Bitan element istrage bit će i vještačenje na mjestu događaja

Nesreća se dogodila prije šest dana. Arhiv

Avaz.ba / Blic.rs

2.8.2019

U krvi dvadesetogodišnje Maje Lolić, koja je upravljala Ford Fiestom kad je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvero mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol, saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi nesreće.

Je li ta količina bila kobna, odnosno je li presudno utjecala na mogućnost djevojke da upravlja vozilom, pokazat će istraga i vještačenje. Na to se, dodaje izvor "Blica", sumnjalo od samog početka, jer je na mjestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna je li ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu donio. 

Analiza uzorka krvi djevojke, koja je jedina preživjela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po nakon nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola. 

Koliki je procent alkoholiziranosti bio u trenutku nesreće, pokazat će vještačenje na osnovu dva uzorka krvi, svjedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti. 

Bitan element istrage bit će i vještačenje na mjestu događaja.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni vještaci na mjestu nesreće nisu zatekli vidljive tragove kočenja pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala. 

Podsjetimo, nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19), dogodila se prije šest dana u mjestu Tabanović kod Šapca.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.