BEOGRAD Pod sloganom "Ne odričem se"

Premijerka Srbije na paradi sa djevojkom, svi su gledali u njenu majicu

Na Paradu ponosa koja se danas održava u Beogradu prisustvuje i premijerka Srbije sa svojom partnericom Milicom

Avaz.ba

Premijerka sa partnericom

Foto: Kurir


Na Paradu ponosa koja se danas održava u Beogradu prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić sa svojom partnericom Milicom Đurđević. 

Premijerkina partnerica veliku je pažnju izazvala svojom majicom na kojoj piše "Never modern" ili nikad moderna.  Riječ je o svjetski popularnom modnom brendu, međutim skloni smo da se ne složimo sa njenom modnom "izjavom".

Premijerka Ana Brnabić podržala je učesnike ovogodišnje Parade ponosa.

- Želim da se zahvalim cijelom timu na organizaciji. Mislim da se ponovo šalje poruka mira i tolerancije koju u Srbiji moramo da čuvamo. Mislim da se krećemo u pravom smijeru, a Prajd služi podizanju svijesti. Meni je važno da danas govorimo o evropskim pravima i LGBT zajednice, da se politički ne djelimo kada dođe do pitanja ljudskih prava. Svake godine bude sve lakše, a to je kada dobijete Vladu koja obezbjedi da svi imaju iste uslove - rekla je Brnabićeva. 

Parada ponosa se ove godine održava pod sloganom "Ne odričem se", učesnici parade drže transparente sa kanadskom i australijskom zastavom, a vijore se i zastave u duginim bojama. Među okupljenima su i dramska spisateljica Biljana Srbljanović i glumica Mirjana Karanović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na