MINISTAR ODBRANE

Vulin: Vučić je predsjednik svih Srba

Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba, izjavio je Vulin,

Avaz.ba

Aleksandar Vulin

Foto: Arhiv


Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba, izjavio je srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući "nove napade iz regiona na Aleksandra Vučića".

- Posljednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara 'Srpski svet'. Vjerujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svijet. Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da o ključnim nacionalnim pitanjima odlučuju zajedno i da rade jedinstveno. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba, izjavio je Vulin, prenosi fonet.

- Vučić jeste predsjednik svih Srba, i zbog toga mogu samo da ga mrze. I dosta se Srbija pravdala što Srbi vijekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju. Teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu, dosta smo se pravili da ne primjećujemo koliko je to velika laž. Mi Srbi nemamo jednu državu, ali možemo da imamo jednu politiku i jednu volju, i to nije više stvar izbora političara. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Srbi su postali jedinstven politički narod i bolje da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju", istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Više o temi Aleksandar Vulin

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na