DRUGA ŽRTVA

Iva Ilinčić stigla u Više javno tužilaštvo, otac Srđan je snažno drži

Prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina

A. Č. / Blic

Iva je u Više tužilaštvo stigla ruku pod ruku sa ocem

Foto: BLIC


Mlada glumica Iva Ilinčić, jedna je od djevojaka koje su profesora glume Miroslava Miku Aleksića prijavile za seksualno uznemiravanje i bit će saslušana danas.

Iva je u Više tužilaštvo stigla ruku pod ruku sa ocem, inače poznatim advokatom, i advokatima koji je zastupaju u ovom slučaju. Isti advokati zastupaju i njenu kolegicu Milenu Radulović koja je jučer saslušana u tužilaštvu. 

Milena Radulović iskaz je davala punih pet sati. Ona nakon toga nije željela da daje izjave, a njeni advokati su rekli da je teško podnijela ispitivanje.

Iva, inače glumica Beogradskog dramskog pozorišta, ispričala je za "Blic" da je prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina. Uslijedio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam šutila, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svijet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorirala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - ispričala je Iva za "Blic".

  • Iva u Višem tužilaštvu

    Iva u Višem tužilaštvu

    Foto: BLIC


O zlostavljanju u školi, kako je rekla, nije se pričalo, čak ni između drugarica.

- Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije... Pogled mi se susreo sa djevojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obje, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna - rekla je Iva Ilinčić. 

Podsjetimo, glumica Milena Radulović je u potresnoj ispovijesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Odmah nakon Milene, ispovijest za "Blic" je dala i Iva Ilinčić koja je opisala kakvo zlostavljanje su doživeli u Mikinoj školi.

Nakon njihovih ispovijesti policiji je još djevojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Aleksić je u ponedjeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. 

Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na