UČITELJ GLUME

Mika Aleksić ostaje u pritvoru

Klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina

Miroslav Aleksić. Agencije

E. T. / Kurir.rs

12.3.2021

Viši sud u Beogradu je produžio je pritvor do 30 dana učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, javlja Kurir.


Aleksiću je produžen pritvor zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično djelo. Prethodno je samozvanom učitelju glume produžen pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svjedoke.


Svjedoci Miroslava Aleksića su saslušani. Iako je njegov advokat Zoran Jakovljević najavljivao da će biti 436 svjedoka, od toga na kraju nije bilo ništa, pojavilo se tek sedmero njih. 


Riječ je o, kako je "Blic" pisao, četvero bivših polaznika škole, dvije majke bivših polaznika i ženi logopedu sa kojom su Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić sarađivali i kod koje su slali one učenike koji su imali problem s dikcijom ili izgovorom.


Podsjetimo, klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je za "Blic" da su ona i nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao. Aleksić je ubrzo uhapšen.


Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je također ispričala strahote koje je doživjela u školi glume.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.