PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić održao predizborni skup u Merošinu: Srbija neće u NATO, ima prijatelje i na istoku i na zapadu

To je jedina politika uz koju Srbija može da opstane, poručio je Vučić

E. Ć.

19.2.2022

Vučić održao govor u Merošinu. Screenshot

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić danas je otputovao u Merošinu, gdje je održao predizborni skup i krenuo u kampanju za predstojeće parlamentarne izbore, raspisane za 3. april.

- Onima koji vam danas poručuju "nikad se ne zna, možda hoćemo ili nećemo u NATO", ja vam poručujem - ne, da neće narod Srbije u NATO i zato će znati da izabere 3. aprila - rekao je Vučić.












Srbija više nikome neće biti lak plijen

Vučić je ocijenio da narod voli vojnu neutralnost, voli svoju vojsku i hoće da „sami čuvaju svoje nebo“ i da imaju snažnu vojsku, kako niko ne bi prijetio suverenitetu zemlje. Najavio je da će “narod obradovati sistemima među najmoćnijim oružjima na svijetu” i da Srbija više nikome neće biti lak plijen.

Ocijenio je da je "mnogo iskušenja pred njima", zbog situacije u Evropi i svijetu. On je rekao i da u Srbiji, za razliku od nekih drugih zemalja, neće biti gladi i naglasio da Srbija neće kvariti odnose sa Kinom i Rusijom.

Vučić je okupljenima rekao da gleda šta se dešava u svijetu.

Uvijek će imati svoju politiku

- Dođe li do sukoba, a nadam se da neće, neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata a pitanje je koliko će biti soli, ulja mi na današnji dan imamo svega dovoljno - rekao je Vučić, podsjetivši i da na teritoriji Srbije nema nafte ni gasa, pa ni soli.

- Ali uvećavamo rezerve nafte, gasa, i nabavit ćemo so - obećao je Vučić u Merošini.

Kada je riječ o vanjskoj politici, rekao je da će Srbija uvijek imati svoju politiku, biti na evropskom putu, imati dobre odnose sa SAD, ali da neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom.

- Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promijeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.