PREDSJEDNIK IO STRANKE

Glišić: Vučićev odlazak s čela stranke bi bio kraj SNS-a

Vučić je navodno upoznao partijski vrh sa pritiscima Zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom, a nakon toga je napustio centralu SNS-a

Glišić: Vučić treba ostati na čelu SNS-a. SNS / Anadolija

E. Ć.

23.1.2023

Predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić izjavio je da je prvi čovjek Srbije Aleksandar Vučić na vanrednom sastanku u centrali stranke rekao da je spreman da se povuče sa mjesta predsjednika stranke.

- Ukoliko predsjednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga slijedi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smijem ni da zamislim - izjavio je Glišić za Pink.

Vučić je navodno upoznao partijski vrh sa pritiscima Zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom, a nakon toga je napustio centralu SNS-a.

- Pojedini funkcioneri pokušali su, kako saznajemo, da pametuju i govore kako ni slučajno ne treba prihvatiti dalje pregovore sa EU i SAD - javio je Pink nakon sastanka.

Pink, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi kako je Vučić "sve to strpljivo slušao, a onda rekao kako će se povući ako neko misli da može i zna bolje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.