MUBAREK DANI

Beogradski muftija Jusufspahić ugostio na iftaru muslimane iz Zvezde i Partizana

Jusufspahić je iz Zvezde ugostio El Fardoua Bena, Sekoua Sanogoa i Axela Bakayoka, dok je iz Partizana tu bio kapiten Bibras Natcho

Sa sinoćnjeg iftara. Twitter

H. J. I.

29.4.2022

U prostorijama Islamske zajednice Srbije beogradski muftija Mustafa Jusufspahić sinoć je ugostio četvericu muslimana iz nogometnih ekipa Crvena zvezda i Partizan.

Jusufspahić je iz Zvezde ugostio El Fardoua Bena, Sekoua Sanogoa i Axela Bakayoka, dok je iz Partizana tu bio kapiten Bibras Natcho. Zanimljivo, Izraelac Natcho prethodno je ispisao historiju postavši prvi musliman koji je kapiten nogometne reprezentacije Izraela.

Sam muftija Mustafa Jusufspahić bio je nogometaš u mladosti. Bio je član omladinskih timova Partizana i Zvezde, a bio je i navijač Sarajeva što je i sam priznao svojevremeno.

- Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom. 

Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres - govorio je Jusufspahić svojevremeno u razgovoru za Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.