OTAC NESTALOG MLADIĆA

Nenad Periš: Opis odgovara Mateju, volio bih da je sretnija informacija

Jako mi je teško, doći ću za Beograd, rekao je

Nenad Periš: Opis odgovara Mateju, volio bih da je sretnija informacija. AGENCIJE

S. S. / Telegraf

18.5.2022

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje (Beograd) pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

- Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš.

Podsjećamo, tijelo mladića su mornari izvukli jutros u 9:30. Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku. Policija je izvukla tijelo oko 9:30, a na terenu su i forenzičari.

- Tijelo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli u MUP-u, u pitanju je tijelo NN muške osobe, a uviđaj je u toku. Naknadno će se utvrditi identitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš - piše u saopćenju MUP-a.

Podsjećamo, Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik". Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve. Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a potom navodno silazi u rijeku. MUP je objavio i rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.