U LEAGUE OF LEGENDS

Profesionalni bh. gaming tim ostvario prvu pobjedu na regionalnom EBL takmičenju

Ekipe su pokazale zašto evropska i svjetska LoL zajednica s posebnom pažnjom treba pratiti ovo takmičenje

Ankora Gaming tim naredne sedmice nastavlja sa drugom rundom EBL mečeva. Printscreen

E. A.

10.2.2023

Bosanskohercegovački profesionalni gaming tim Ankora Gaming ostvario je značajnu prvu pobjedu na prestižnom Esport Balkan League takmičenju protiv ekipe XtremeDominators.

Završena je treća sedmica ovogodišnjeg izdanja EBL-a, najvećeg regionalnog League of Legends takmičenja, gdje je desetinama hiljada gledatelja osam ekipa sa područja Balkana priuštilo niz uzbudljivih mečeva.

U igranju LoL-a

Kroz ova takmičenja ekipe su pokazale zašto evropska i svjetska LoL zajednica s posebnom pažnjom treba pratiti ove događaje i performanse igrača, a među timovima koji su u utrci za EBL nagradni fond vrijedan 20.000 eura od ove godine je i prva profesionalna Esport organizacije iz Bosne i Hercegovine, Ankora Gaming, koja je večeras zabilježila i svoju prvu pobjedu.

Kao nove ekipe koje su ostvarile uvjete za učešće u prestižnom EBL takmičenju od 2023. godine, ekipe Ankora Gaming i XtremeDominators odmjerile su snage u derbiju začelja gdje se bh. tim pokazao kao bolji i prekinuo niz poraza koje su do sada zabilježili protiv iskusnijih učesnika.

Najuspješnija ekipa

Ankora Gaming tim naredne sedmice nastavlja sa drugom rundom EBL mečeva, kada će priliku za iznenađenjem novajlija i nastavkom pozitivnog niza potražiti protiv ekipe Valiance ProGame i trenutno najuspješnije ekipe takmičenja, Partizan Esports.

Mečeve Ankora Gaming tima kojeg čine Astro (Mirnes Jahić), Funja (Filip Tancik), Gorilla (Igor Maksimović), Fikus (Filip Mijaličić) i UrošKG (Uroš Nikolić), na čelu sa trenerom Flarketom (Pavle Jagličić), kao i mečeve ostalih ekipa, pratite uživo na Fortuna Esports Youtube kanalu kao i na Sport Klub Esport TV kanalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.