FUTURISTIČKI ELEMENTI

Sony zaintrigirao novim videom: Hoće li ovako izgledati PlayStation džojstici

Izgleda poput svjetlećeg prstenastog svjetla okruženog dvjema ručicama i analognim palicama sa svake strane

Najistaknutiji aspekt je futuristički džojstik. YouTube

E. Ag.

29.5.2024

Sonyjev dvominutni video ukratko je prikazao koncept PlayStation džojstika koji nimalo ne liči na tradicionalni gamepad. Video također sadrži eklektičnu mješavinu futurističkih naprava, uključujući prozirne pametne telefone, elegantne AR naočale i leteći dron bez propelera.

Puno se toga događa u videu, ali njegov najistaknutiji aspekt je futuristički džojstik koji izgleda poput svjetlećeg prstenastog svjetla okruženog dvjema ručicama i analognim palicama sa svake strane. Zadržao je prednje tipke, ali bez srednjeg dijela, a tradicionalni D-pad i prepoznatljive PlayStation tipke - kvadrat, krug, trokut i iks - nisu prisutni.

Video, također, prikazuje zakrivljeni zaslon koji lebdi iznad konceptualnog džojstik, prikazuje snimke igranja i čini se kao da bi to mogla biti holografska projekcija. Iako se čini da je većina videa CGI, Sony vjeruje da daje uvid u to kako bi igranje igara moglo izgledati u budućnosti, piše Bajtbox.

Videozapis završava izrazom “stvorite beskonačne stvarnosti”, što sugerira da Sony zamišlja budućnost u kojoj su stvarni i virtuelni svjetovi više isprepleteni nego ikad prije.

Video je dio Sonyjeve “Creative Entertainment Vision” i podijeljen je na godišnjem sastanku korporativne strategije ovog tjedna. Prikazuje Sonyjevu viziju budućnosti i gdje namjerava biti za 10 godina. Iako nije jasno radi li kompanija već na nekim od prikazanih futurističkih naprava, Sony upozorava gledatelje da prikazani uređaji “nisu direktno povezani s bilo kojim postojećim Sonyjevim proizvodima ili uslugama”.

Priča se i da Sony priprema osvježenje PS5 konzole, koje bi moglo biti spremno za lansiranje do kraja godine. Za ovu konzolu se očekuje da će se zvati “PS5 Pro” i priča se da bi mogla imati moćniji GPU, brži CPU, bržu memoriju i poboljšano GPU renderiranje koje je “45 posto brže” od standardnog PS5.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.