VIŠEMJESEČNO TESTIRANJE

Instagram uveo "Quiet Mode" za pauziranje notifikacija

Kada korisnik isključi funkciju, dobit će sve propuštene notifikacije

Instagram će posebno motivirati tinejdžere da koriste „Quiet Mode“ funkciju. Instagram

A. Č.

21.1.2023

Aplikacija Instagram je nakon višemjesečnog testiranja dobila način za privremeno utišavanje push notifikacija u trenutku kada korisnik želi "odmoriti" ili spriječiti ometanja.

Riječ je o funkciji pod nazivom „Quiet Mode“, koja će slati automatske odgovore onima koji pokušaju kontaktirati korisnika putem ove platforme te će ih obavijestiti da notifikacija nije isporučena.

Kasni sati

Instagram će posebno motivirati tinejdžere da koriste „Quiet Mode“ funkciju kada se ustanovi da koriste aplikaciju u kasnim satima. Međutim, nije navedeno o kojem vremenskom periodu korištenja je riječ, kao ni šta se podrazumijeva pod "kasnim satima".

I drugi će znati

Portparolka kompanije Meta, Liza Crenshaw, za The Verge je rekla da će se notifikacija pojaviti nakon "nekoliko minuta".

Također, u statusu će biti prikazan natpis "in quiet mode" (u tihom modu), kako bi drugi znali da je korisnik aktivirao funkciju. S druge strane, kada korisnik isključi funkciju, dobit će sve propuštene notifikacije. Baš kao što je slučaj s Quiet Mode funkcijom na Facebooku, korisnik može programirati specifične periode u kojima će se funkcija automatski aktivirati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.