SVJETSKI BREND

Coca Cola pametni telefon stiže na tržište

Lansiranje pametnog telefona kompanije Coca Cola će biti odlična prilika za kompaniju da dopre do šire baze kupaca

Coca Cola pametni telefon ima dvije kamere. Twitter

A. O.

27.1.2023

Coca Cola, najpoznatiji svjetski brend bezalkoholnih pića kojeg vole milioni širom svijeta, očigledno planira lansirati pametni telefon u Indiji kako bi dodatno učvrstio svoje prisustvo u zemlji. 

Da, dobro ste pročitali, ne novi okus ili tehnologija pametne boce, već pametni telefon!

Veliki pomak

Ovaj inovativni potez Coca Cole, ako je istinit, označit će veliki pomak u strategiji kompanije, jer se nikada prije nije upustila u tehnološki prostor. To je također znak sve veće konkurencije na indijskom tržištu, jer mnoge kompanije sada proširuju svoju ponudu proizvoda izvan samo svog osnovnog poslovanja, piše businesstoday.in.

Očekuje se da će Cola Phone, kako ga nazivaju na društvenim mrežama, biti lansiran u Indiji odmah u ovom tromjesečju, a Coca Cola radi s brendom pametnih telefona na toj saradnji, prema indijskom tipsteru Mukul Šarmi (Sharmi).


Dvije kamere

Još jedan tehnički savjetnik Ice Universe također je podijelio slike Cola Phone-a i Twitter nalog pod nazivom Colaphone, za koji se čini da još uvijek nije potvrđen. Colaphone nalog prati 8 brendova pametnih telefona - Apple, Samsung, OnePlus, realme, OPPO, Nothing, Xiaomi i Huawei.

Ne postoje službene riječi o specifikacijama i cijenama, ali gledajući slike Cola telefona koje su procurile, čini se da dijeli senzibilitet dizajna sa Realme 10 serijom pametnih telefona.

Što se tiče kamere, čini se da se pozadi nalaze dvije kamere, od kojih bi jedna mogla biti širokokutna, a druga telefoto. Opcije povezivanja mogu uključivati Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 5G i USB Type-C port za punjenje.


Ovo neće biti prvi put da brendovi pametnih telefona u Indiji uđu u partnerstvo sa drugim velikim netehnološkim brendovima. U prošlosti smo vidjeli OnePlus McLaren edition telefon i OPPO Avengers Edition pametne telefone.

Lansiranje pametnog telefona kompanije Coca Cola će biti odlična prilika za kompaniju da dopre do šire baze kupaca i još više se etablira u pop kulturi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.