KO BI REKAO

Objavljena fotografija: Milijarder Ilon Mask živi u montažnoj kući od 50.000 dolara

Ljudima je pažnju privukla katana na stolu za kafu, ali i skulptura u obliku rakete, brojne videoigre i Teslina „Plaid Mode“ jakna

Ovo nije prvi put da javnost dobiva kratak uvid u Maskov privatni život. Twitter

E. Ag.

10.8.2023

Fotografiju kuće u kojoj živi milijarder Ilon Mask (Elon Musk)  nedavno je na platformi X (Twitter, op.a) objavio pisac i novinar Volter Ajzakson (Walter Isacson).

Maskova biografija

Na slici se vidi kako izgleda jedna prostorija u kući vlasnika „Tesle“ koju je najbogatiji čovjek na svijetu platio samo 50.000 dolara.

- 2020. godine Mask je odlučio prodati svojih pet velikih kuća te je za primarnu rezidenciju izabrao ovu spartansku kuću s dvije spavaće sobe u Teksasu. Tu bismo se sastajali i on bi sjedio za ovim drvenim stolom i telefonirao - rekao je Ajzakson, koji radi na Maskovoj biografiji protekle tri godine.

Dodao je i da će objasniti zašto je Mask odlučio prodati svoje druge kuće, i to u knjizi koja će biti objavljena 12. septembra, prenosi N1.

Kolonija na Marsu

Nije tajna da je milijarder već izjavio da želi prodati svoju imovinu kako bi finansirao plan za izgradnju kolonije na Marsu jednog dana.

Ljudima je na fotografiji pažnju privukla katana na stolu za kafu, ali i skulptura u obliku rakete, brojne videoigre i Teslina „Plaid Mode“ jakna, u kojoj je Mask ranije fotografiran.

Ovo nije prvi put da javnost dobiva kratak uvid u Maskov privatni život.

Prošle godine izvršni direktor Tesle podijelio je fotografiju svog noćnog stočića, na kome je bilo nekoliko limenki dijetalne koka-kole bez kofeina i dvije replike pištolja.

Mask je svoju posljednju kuću prodao za 30 miliona dolara 2021. godine, nakon što je rekao da je počeo da unajmljuje kuću u Teksasu od SpaceX-a, vrijednu svega 50.000 dolara.

Insider je ranije izvijestio da je montažna kuća pod nazivom „Casita“ isporučena SpaceX-u.

Raskošne zabave

U to vrijeme, Musk je negirao da živi u montažnoj kući, rekavši da zapravo stanuje u drugoj maloj kući u Teksasu. Ali u julu 2022. priznao je u jednom podcastu da živi u montažnoj kući, dok drugu koristi za goste.

Čini se da je Maskov trenutni smještaj manje razmetljiv od nekih njegovih prethodnih kuća.

Kako piše „Insider“, milijarder je bio poznat po tome što je priređivao raskošne zabave, uključujući žurku na temu „Velikog Getsbija“.

Također se vjeruje da je milijarder u procesu izgradnje druge kuće u Teksasu, prema izvještajima „Wall Street Journala“.

Prošlog mjeseca oni su pisali da je moguće da vlasnik Tesle pravi kuću od stakla. Ranije ove godine, „Journal“ je izvijestio da Mask pravi gradić za svoju kompaniju pod nazivom „Snailbrook“ u Teksasu i da planira da unutar njega stvori privatni kompleks za sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.