STANDBYME GO

LG predstavio prijenosni televizor u koferu: Ekran osjetljiv na dodir

Ugrađena baterija je u stanju da izdrži do tri sata reprodukcije, što je dovoljno da se odgleda jedan film ili nekoliko epizoda omiljene serije

LG StandbyMe Go posjeduje 1080p rezoluciju i zasnovan je na WebOS platformi. LG

E. Ag.

23.8.2023

Do sada smo vidjeli mnogo neobičnih IT gadžeta, ali slobodno možemo da kažemo da je LG uspio predstaviti jedan od najčudnijih do sada.

U pitanju je StandbyMe Go, prijenosni TV s ekranom osjetljivim na dodir, dijagonale 27 inča, spakovan u kofer, zajedno s baterijom i zvučnicima.

LG StandbyMe Go posjeduje 1080p rezoluciju i zasnovan je na WebOS platformi. S obzirom na to da ima preinstalirane sve streaming aplikacije i WiFi konekciju, posjeduje mogućnost streaming sadržaja na svim lokacijama na kojima postoji internet-konekcija. Naravno, tu je i opcija povezivanja nekog eksternog uređaja putem HDMI porta, AirPlaya ili Bluetootha.

Kofer, pored samog TV-a, posjeduje i 20W zvučnike s podrškom za Dolby Atmos, koji su dovoljno glasni za ostvarivanje pravog ugođaja tokom kampovanja ili gledanja TV-a u dvorištu. Interesantno je da TV može da se zarotira, čime se maksimizira prikaz videosadržaja snimljenih mobilnim telefonima. Ugrađena baterija je u stanju da izdrži do tri sata reprodukcije, što je dovoljno da se odgleda jedan film ili nekoliko epizoda omiljene serije.

Cijena ovog neobičnog „putnog“ TV kompleta iznosi 1000 dolara (u pretprodaji), a početak prodaje očekuje se krajem avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.