INOVACIJE

Prvi bežični OLED TV na svijetu

Omogućava korisnicima da uživaju u slici na velikom ekranu bez nereda i nepotrebnih kablova

Omogućava korisnicima da uživaju u slici na velikom ekranu bez nereda. LG

Z. K.

9.9.2023

LG Electronics je lansirao prvi bežični OLED TV na svijetu, model 97M3 iz LG SIGNATURE OLED M serije. Ovaj TV ima OLED ekran od 97 inča i Zero Connect Box, prvi bežični uređaj za video i audioprijenos u realnom vremenu na 4K rezoluciji i brzinom osvježavanja od 120Hz.

Ključna tržišta

Planirano je da se ovaj model prvo uvede na tržište Južne Koreje, a da se kasnije ove godine preseli i na ključna tržišta u Sjevernoj Americi i Evropi. Zero Connect tehnologija omogućava bežično povezivanje s različitim uređajima, uključujući konzole za igre i set-top boksove, eliminirajući potrebu za neposrednim kablovima u blizini ekrana.

To omogućava korisnicima da uživaju u slici na velikom ekranu bez nereda i nepotrebnih kablova. Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja, uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, omogućavajući jednostavno povezivanje različitih uređaja. Ova tehnologija može prenositi podatke brže od standarda Wi-Fi 6E i podržava Dolby Vision i Dolby Atmos.

Moderan dizajn

LG SIGNATURE OLED M se također može pohvaliti modernim dizajnom koji omogućava postavljanje TV-a ravno uz zid bez potrebe za posebnim namještajem u blizini. Pored modela 97M3, LG također planira da lansira 83-inčni i 77-inčni OLED TV iz M serije, koji će također imati Zero Connect tehnologiju za bežični AV prijenos na 4K 120Hz.

Ovaj TV predstavlja tehnološki podvig kompanije LG, koja se trudi da stvori novo iskustvo gledanja i pruži kupcima slobodu u uređenju svog prostora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.