AŽURIRANJE SISTEMA

One UI 6.1 donosi zaštitu baterije na Samsung Galaxy: Evo kako je možete aktivirati

Neke od opcija koje Samsung razvija u ažuriranju One UI 6.1 mogu se isprobati u verziji One UI 6.0

Nije potrebno čekati One UI 6.1 da biste isprobali opciju zaštite baterije. Facebook

E. Ag.

28.12.2023

Jedan od osnovnih detalja hardvera mobilnih uređaja je kapacitet baterije koji se ne može promijeniti. Proizvođači zato pronalaze načine da ih softverski održavaju u optimalnom stanju.

Tako će Samsung donijeti nekoliko novih opcija s Galaxy S24 serijom uređaja, a neke od tih novih opcija će doći i na starije Galaxy telefone i tablete s ažuriranjem One UI 6.1, prenosi SamMobile.

Activity Launcher

Ipak, nije potrebno čekati One UI 6.1 da biste isprobali opciju zaštite baterije.

Preuzimanjem aplikacije Activity Launcher sa Google Play Storea može se pristupiti opcijama zaštite baterije One UI 6.1 na telefonima koji koriste One UI 6.0, piše Bug.hr.

Otvaranjem opcije BatteryProtectionActivity moguće je birati između tri opcije zaštite: osnovna, prilagodljiva i maksimalna. Ipak, kako je opcija još nedovršena, u nekim slučajevima možda neće ispravno raditi.

Navike spavanja

Osnovni nivo će napuniti bateriju do 100 posto. Punjenje se onda zaustavlja dok nivo napunjenosti ne padne na 95 posto, nakon čega opet ide do 100 posto i tako sve dok se uređaj ne odspoji sa punjenja.

Adaptivni nivo će napuniti bateriju do 80 posto, a do 100 posto će stići neposredno prije vašeg buđenja. Ovo podrazumijeva da uređaj nauči vaše navike spavanja i obrasce korištenja.

Maksimalni nivo zaustavlja punjenje na 80 posto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.