U KOJEM PRAVCU IDU

Jesu li odlučili staviti tačku na proizvodnju ovog uređaja: Apple prekinuo tradiciju dugu 12 godina

Ustaljen proizvod na tržištu

Facebook

E. Ag.

2.1.2024

Gigant iz Kupertina u 2023. godini nije predstavio novi iPad, prvi put od 2010.

Prvi put od 2010. nije predstavljen novi iPad

Apple je prekinuo tradiciju koja je trajala punih 12 godina. U 2023. godini kompanija prvi put svojim kupcima nije predstavila novi model iPad tableta otkako je ovaj uređaj debitovao 2010. godine.

Ciklus lansiranja

Posljednja premijera iPada se desila u oktobru 2022. godine, a iako su mnogi očekivali nove modele, jedini proizvod koji smo ove godine dobili je Apple Pencil, olovka sa USB-C portom koja služi za crtanje i pisanje na tabletima.

Kako je iPad dobro ustaljen proizvod na tržištu, izgleda da Apple ne brine previše da li će konkurencija uspjeti da iskoristi neredovan ciklus lansiranja, mada nije isključeno da kompanija nije sigurna u kom pravcu njeni tableti dalje treba da se razvijaju, piše Mondo.me.

Proizvođač je trpio brojne kritike zbog sve veće kompleksnosti ponude tableta i nedovoljnog broja funkcija koje će jasno diferencirati razliku između iPadOS i iOS operativnih sistema.

Osvježeni modeli

Zbog ovakvog odgovora potrošača, nije isključeno da je Apple "odmorio" godinu kako bi u svoje tablete udahnuo novu svrhu.

Ipak, ako je vjerovati glasinama, u 2024. godini bismo mogli da vidimo čak pet osvježenih iPad modela, a možda i potpuno novi, veći iPad Air model od 12,9 inča. Također se očekuje da će biti predstavljene nove karakteristike iPad Pro modela, uključujući OLED ekran, M3 čipove i novu tastaturu koja će još više približiti ove uređaje laptopima. Još kad bi Apple na iPad implementirao macOS...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.