OPENAI

Pokrenuta prodavnica u kojoj se mogu kupovati četbotovi

Nudit će četbotove i aplikacije zasnovane na vještačkoj inteligenciji.

Anadolija

E. Ag.

15.1.2024

Kalifornijska kompanija OpenAI pokrenula je prodavnicu specijaliziranih četbotova na bazi vještačke inteligencije (AI), nazvanu GPT Store, koja nudi širok spektar aplikacija baziranih na naprednim AI modelima poput GPT-4 i DALL-E 3.

Četbotovi su raspoređeni po kategorijama kao što su životni stil, pisanje, istraživanje, programiranje i obrazovanje, prenosi portal Tech Crunch, piše B92.

Prodavnica je dostupna pretplatnicima premium programa kompanije OpenAI, kao što su ChatGPT Plus, ChatGPT Enterprise ili ChatGPT Team.

Korisnici koji nemaju programerske vještine mogu da razvijaju vlastite AI četbotove uz pomoć alata GPT Builder, tako da i laici mogu da naprave vlastite inovativne aplikacije.

Da bi četbot bio postavljen u GPT Store prodavnici, potrebno je da prođe kroz proces verifikacije i pregleda koji provodi OpenAI.

Programeri za sada ne mogu da naplaćuju korištenje svojih četbotova, ali OpenAI planira da u prvom kvartalu uvede program monetizacije koji će im omogućiti da dobivaju naknadu za svoj rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.