TEHNOLOGIJA

Samsung Ultra S24 od 9.000 dolara inspiriran Teslom

Osim estetskih modifikacija, telefon ostaje nepromjenjen

Novi telefon. Caviar

Z. K.

20.3.2024

Kompanija Caviar je najpoznatija po svojim vrhunskim verzijama iPhone telefona koji su prilagođeni najneobičnijim i najluksuznijim materijalima.

Bogata klijentela

Prilagođeni iPhone sa ugrađenim Rolex Daytona na poleđini je vjerovatno najbolji primjer za objašnjenje kako izgledaju telefoni koje Caviar prilagođava za bogatu klijantelu. Međutim, ovog puta, kompanija je smislila nešto veoma jedinstveno, što nije optočeno draguljima ili rijetkim metalima.

Umjesto toga, najnoviji modifikovani Samsung Ultra S24 prilagođen je da izgleda kao Tesla Cybertruck. Pametni telefon ima dizajn inspirisan futurističkim izgledom električnog automobila sa karoserijom od nehrđajućeg čelika, koji je postao statusni simbol otkako je pušten u prodaju.

Poleđina telefona Samsung S24 Ultra imitira mnoge elemente dizajna Cybertruck automobila, uključujući šoferšajbnu, krovni otvor, kao i prednja i zadnja svjetla. 

Izrađen od titanija

Karoserija je u potpunosti izrađena od titanija za zrakoplovstvo, dok su crveni i bijeli detalji napravljeni korištenjem emajla u boji. Osim estetskih modifikacija, telefon ostaje nepromjenjen.

Caviar će napraviti samo 99 primjeraka S24 Ultra, a svaki je dostupan po cijeni od 8.770 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.