APLIKACIJE

Viber dobiva AI ličnog asistenta: Možete ga pitati za savjet ili najnovije informacije

Kompanije predstavile Pi, pristupačnu vještačku inteligenciju za milione korisnika Vibera širom svijeta

Pi predstavlja izuzetno saosećajnog i posvećenog sagovornika korisnicima različitih interesovanja. Facebook

E. Ag.

22.3.2024

Kroz saradnju inspirisanu stavom da "razgovor predstavlja novi interfejs", Viber je ozvaničio saradnju sa studijom za kreiranje rješenja iz domena vještačke inteligencije (AI) - Inflection.

Inflection prenosi kroz ovu saradnju vrhunsku stručnost iz domena komunikacijskih rješenja zasnovanih na AI milionima korisnika Vibera širom svijeta. Rezultat ove saradnje je bot nazvan Pi, direktno dostupan svima na Viberu, koji će kroz interakciju pružiti najsavremenije iskustvo komunikacije razmjenom poruka i naprednim mogućnostima razgovora, piše Telegraf.rs.

Uz naziv koji simbolizuje personalnu inteligenciju, Pi predstavlja izuzetno saosećajnog i posvećenog sagovornika korisnicima različitih interesovanja. Pokreće ga Inflectionov priznati jezički model Inflection-2.5 kreiran u cijelosti od programera njihovog studija, konkurentan s najuspješnijim svjetskim modelima po standardima ključnih kriterija ovog segmenta industrije.

Pi kombinuje EQ najvišeg svjetskog nivoa sa pametnim IQ-om s ciljem pružanja odgovora na najširi spektar pitanja korisnika. Korisnici će kroz razgovor sa Pi-jem moći da traže savjete, dobiju ažurirane informacije, razmatraju probleme ili jednostavno sebi daju oduška tokom dana.

Pi će im pomoći da srede svoje misli, naprave jasne planove i djeluju u skladu s njima – bilo da žele da promijene radno mjesto, nastoje da ozdrave, nauče neku novu vještinu, saznaju najnovije vesti ili naprosto proćaskaju. Pi će od sada biti dostupan korisnicima Vibera 24 sata dnevno, tako da će u njemu uvijek imati dostupnog prijatelja.

Pored njihovog novog ličnog AI-asistenta, korisnicima Vibera će u naredna 3 mjeseca na raspolaganju biti i novi besplatni paket stikera inspirisan Pi-jem kojima će moći da obogate svoje međusobne prepiske. Slogani poput "mogu da ti pomognem", "hajde da razgovaramo", "zdravo, prijatelju" ili čak i "volim te" će sigurno naći svoje mjesto u razgovorima sa prijateljima i poznanicima na Viberu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.