KORISNICI NEGODUJU

Kako blokirati reklame na YouTubeu: Ovo je jedini način

YouTube naglašava da njegovi uslovi ne dozvoljavaju aplikacijama trećih strana da isključe reklame

YouTube predlaže da počnete da plaćate YouTube Premium. Facebook

E. Ag.

18.4.2024


YouTube je prošle godine pokrenuo potpuni napad protiv blokatora reklama u oktobru, nakon početnog eksperimenta u malom obimu u junu. Sada, mnogo mjeseci kasnije, represija se širi.

YouTube je najavio da će početi s primjenom svoje politike protiv blokatora reklama na aplikacije trećih strana koje krše YouTubeove uslove korištenja. YouTube posebno spominje "aplikacije za blokiranje reklama", ovom prilikom, iako pretpostavljamo da bi aplikacije trećih strana s ugrađenim blokatorima reklama također mogle biti meta, piše Alo.rs.

Što se tiče aplikacija za blokiranje reklama, one poput AdGuarda omogućavaju vam da otvorite YouTube unutar aplikacije za blokiranje reklama, gdje možete gledati videozapise bez reklama. To više neće biti moguće. Ako pokušate da koristite ovaj trik, vidjet ćete grešku koja glasi: "Sljedeći sadržaj nije dostupan na ovoj aplikaciji."

YouTube naglašava da njegovi uslovi ne dozvoljavaju aplikacijama trećih strana da isključe reklame "jer to sprečava autora da bude nagrađen za gledanost, a reklame na YouTubeu pomažu podržavanju autora i omogućavaju milijardama ljudi širom svijeta korištenje ovog servisa za strimovanje".

Kao i uvijek, YouTube predlaže da počnete da plaćate YouTube Premium ako vam se ne sviđaju reklame.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.