NADOGRADNJA

Nema više skrivanja na WhatsAppu: Nova funkcija prikazivat će ko je nedavno bio online

Za korisnike koji ne žele prijedloge za pokretanje novih razgovora, postoji opcija da zatvore posvećeni odjeljak na dnu liste četova

WhatsApp testira i druge funkcije koje bi mogle potaknuti korisnike da više komuniciraju. Facebook

E. Ag.

21.4.2024

WhatsApp razvija novu funkciju koja će korisnicima prikazivati listu nedavno aktivnih kontakata. Ova lista će omogućiti korisnicima da vide ko je nedavno bio online, što može pomoći u odlučivanju kome prvo poslati poruku. Funkcija je dizajnirana tako da ne prikazuje status posljednjeg viđenja niti onlajn status u ovim listama, čuvajući privatnost korisnika.

Nova funkcija dostupna je samo odabranim beta-testerima koji su instalirali najnoviju verziju WhatsApp beta za Android putem Google Play prodavnice. Pored ove, WhatsApp testira i druge funkcije koje bi mogle potaknuti korisnike da više komuniciraju, uključujući prijedloge za kontakte s kojima nisu razgovarali duže vrijeme, piše Telegraf.rs.

Za korisnike koji ne žele prijedloge za pokretanje novih razgovora, postoji opcija da zatvore posvećeni odjeljak na dnu liste četova. Obje funkcije su još u fazi testiranja i moguće je da će biti dodate u buduće verzije aplikacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.