NAKON 10 GODINA

Velike promjene: Evo kako će izgledati novi Netflix

Želi povećati vrijeme koje gledatelji provode u aplikaciji kako bi zadržao klijente i privukao nove pretplatnike

Netflix. Facebook

Z. K.

11.6.2024

Netflix je započeo s uvođenjem prve velike izmjene svoje televizijske aplikacije u desetljeću, testirajući promjene osmišljene kako bi gledateljima pomogle odlučiti što gledati. Pionir video streaminga želi povećati vrijeme koje gledatelji provode u aplikaciji kako bi zadržao klijente i privukao nove pretplatnike.

Jednostavnije za snalaženje

Kako je komentirao jedan od direktora u Netflixu Pat Flemming, njihovo interno istraživanje pokazalo da su korisnici na Netflixovoj aplikaciji na televizorima često koristili, kako je to nazvao – očnu gimnastiku. Njihov je pogled konstantno kružio po različitim dijelovima ekrana pokušavajući pronaći sadržaj koji bi im mogao biti zanimljiv, prenosi Reuters.

- Htjeli smo sve to pojednostaviti, napraviti intuitivnijim i jednostavnijim za snalaženje - objasnio je Flemming, pa bi tako u budućnosti pretplatnicima Netflixa, kojih je oko 270 miliona, posao pronalaženja atraktivnog sadržaja trebao biti puno brži i lakši.

Počelo testiranje

Kompanija je početkom juna započela s testiranjem novog sučelja među dijelom korisnika, a s vremenom bi ono trebalo postati dostupno većem broju ljudi. Također, pratit će se i reakcije, odnosno kritike i pohvale novog dizajna tako da su moguće i naknadne promjene oko izgleda ove aplikacije na televizorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.