UMJETNOST I TEHNOLOGIJA

HONOR lansirao HONOR 200 seriju koja donosi portretnu fotografiju studijskog kvaliteta

Centralni fokus prezentacije bio je na razvoju saradnje sa legendarnim pariškim studijom za portretnu fotografiju

Mobitel - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Z. K.

12.6.2024

 HONOR, najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi, predstavio je HONOR 200 seriju tokom epohalnog događaja na čuvenom Hipódromo de París-Longchamp u Parizu. Okupivši preko 800 medijskih predstavnika i partnera iz čitave Evrope, HONOR je potvrdio da će HONOR 200 serija biti dostupna u Evropi veoma brzo.

Ovo označava da će, po prvi put, Pro verzija ove serije biti dostupna u ovom regionu. Zvaničan početak prodaje najnovije HONOR 200 Serije kreće od 1. jula. Modeli HONOR 200 Pro, HONOR 200 i HONOR 200 Lite biće dostupni kod operatera.

Novi standard

Centralni fokus prezentacije bio je na razvoju saradnje sa legendarnim pariškim studijom za portretnu fotografiju – Harcourt, što je nedavno najavio George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR. Demonstrirajući izuzetnu predanost inovacijama, proizvodni sektor kompanije HONOR blisko je sarađivao sa stručnjacima za fotografiju iz Harcourt-a kako bi analizirali hiljade fotografija i zajedno razvili HONOR AI Portrait Engine. 

Spajajući stručnost i Harcourt umjetnički izraz sa najnovijim AI mogućnostima kompanije HONOR, HONOR 200 Pro omogućava korisnicima da se igraju sa svjetlom i sjenkom, ključnim elementima studijske portretne fotografije, kako bi uvijek dobili besprijekorne fotografije.

„Sa ponosom predstavljamo HONOR 200 seriju koja donosi savršenu harmoniju umjetnosti i tehnologije u Evropu, omogućavajući svima da kreiraju portrete na studijskom nivou", izjavio je Toni Ran, predsjednik kompanije HONOR za tržište Evrope. 

„Do sada je vrhunski kvalitet portreta bio nedostupan mnogima, ali HONOR 200 serija postavlja novi standard u portretnoj fotografiji pametnih telefona, stavljajući profesionalni studio u vaš džep. Ovaj izuzetan uspjeh u tehnologiji vještačke inteligencije, ne samo što pokazuje našu posvećenost inovacijama, već ističe i našu neumornu potragu za izvrsnošću u redefinisanju granica mobilne fotografije. ”

Na događaju su objavljene i druge važne vijesti, uključujući značajnu saradnju sa čuvenim portretnim fotografom, Rankinom, poznatim po vanvremenskim fotografijama slavnih ličnosti kao što su kraljica Elizabeta II, Dejvid Bouvi i Kejt Mos. Detalji o tome šta saradnja obuhvata biće objavljeni u narednim nedeljama, ali je nagoviješten mogući ljetni događaj u Londonu. Takođe, objavljeno je da će MagicBook 16 Pro, koji je prethodno predstavljen na ovogodišnjem MWC sajmu, biti dostupan u nekim evropskim zemljama ovog ljeta.

Tokom događaja, posjetioci su imali jedinstvenu priliku da proslave lansiranje nove HONOR 200 serije i da lično iskuse njene mogućnosti kroz interaktivne „experience zone” i postavke portretnih studija koje je organizovao Studio Harcourt.

Predstavljanje majstorstva portretne fotografije Harcourt studija

Prepoznajući da su svjetlo i sjenka ključni alati u portretnoj fotografiji, HONOR 200 serija je opremljena naprednim hardverom i pažljivo razvijenim softverom sa vještačkom inteligencijom koji prepoznaje čak i najsuptilnije nijanse osvjetljenja. HONOR 200 Pro posjeduje glavnu portretnu kameru od 50MP sa Super Dynamic H9000 senzorom koji omogućava korisnicima da zabilježe izvanredne slike sa savršenim balansom svjetla i sjenki, čak i u zahtijevnim uslovima osvjetljenja. 

Zahvaljujući tehnologiji spajanja piksela 4-u-1 sa veličinom piksela od 2.4μm, korisnici mogu zabilježiti i najsitnije detalje na svojim slikama, čak i u situacijama slabog osvjetljenja. Takođe, HONOR 200 Pro je opremljen portretnom telefoto kamerom od 50MP i prilagođenim telefoto senzorom kompanije Sony, čime pruža bolje mogućnosti za očitavanje svjetlosti i obezbjeđuje jasne i autentične fotke udaljenih objekata sa izuzetnim detaljima.

HONOR 200 Pro podiže portretnu fotografiju na viši nivo zahvaljujući HONOR AI Portrait Engine funkciji. Sa bogatom istorijom fotografisanja legendi kao što su Monika Beluči ili Karl Lagerfild, studio Harcourt je sinonim za vanvremenske portrete koji prikazuju simfoniju vizuelnog pripovijedanja kroz vješto korištenje svjetla i sijenki. 

U saradnji sa Harcourt studijom, HONOR AI Portrait Engine je usavršio majstorstvo i razumijevanje izraza sjenki i svjetla koje posjeduje studio Harcourt, omogućavajući korisnicima da lako zabilježe jedinstvene, prepoznatljive portrete na svojim pametnim telefonima.

Proces međusobne realizacije obuhvatio je detaljno istraživanje sprovedeno sa preko 20 eksperata za fotografiju iz studija Harcourt i kompanije HONOR tokom perioda dužeg od 400 dana. Tim je analizirao preko 1.000 scenarija osvjetljenja i milione baze podataka, osiguravajući da se klasična suština studija Harcourt može prenijeti na pametne telefone. 

Osim toga, trostruka portretna kamera od 50MP sadrži unaprijeđeni HONOR RAW Domain Algoritam, proizvodeći dobro izbalansirane portrete koji kontrolišu ekspoziciju u svijetlim područjima, istovremeno zadržavajući detalje u tamnijim scenarijima osvjetljenja.

Inovativni ekran koji smanjuje naprezanje očiju i omogućava duže korištenje

Držeći se svog pristupa usmjerenog na čovjeka, HONOR 200 Pro poseduje PWM zatamnjivanje od 3840Hz, što je potvrđeno od strane TÜV Rheinland Flicker Free Display i TÜV Rheinland Full Care Display certifikata. Za maksimalnu zaštitu očiju, HONOR 200 serija posjeduje i funkcije poput Natural Tone 2.0 koja optimizuje gradijent boja ekrana na osnovu ambijentalnog svjetla. 

Pored nje, AI Circadian Night Display koristi vještačku inteligenciju za pametno prilagođavanje temperature boja ekrana u cilju smanjenja emisije plavog svjetla što podstiče lučenje melatonina tokom noći i kvalitetniji san. HONOR 200 serija posjeduje Adaptive Dimming, funckiju koja prilagođava osvjetljenje ekrana na osnovu spoljašnjeg svjetla i korištenja aplikacija, kako bi osigurala kvalitetnije iskustvo gledanja. 

Sa 1.5K četvorostruko zakrivljenim plutajućim ekranom i maksimalnim HDR osvjetljenjem od 4000 nita, HONOR 200 serija omogućava korisnicima da uživaju u izuzetnoj vidljivosti, čak i u veoma izazovnim situacijama kao što je direktno sunčevo svjetlo.

Unaprijeđene hardverske performanse za besprijekornu povezanost

HONOR 200 Pro posjeduje veliku silicijum-karbon bateriju kapaciteta 5200mAh koja omogućava do 61 sat neprekidnog strimovanja muzike sa samo jednim punjenjem. Kako bi povećao produktivnost korisnika, HONOR 200 Pro ima moćne sposobnosti brzog punjenja. 

Uz veoma brzi žičani HONOR SuperCharge od 100W i bežični HONOR SuperCharge od 66W, korisnici mogu u potpunosti napuniti svoj uređaj za samo 41 minut, čineći ga idealnim za one koji su uvijek u pokretu. HONOR 200 Pro obezbjeđuje impresivnih 12GB memorije i veliki prostor za skladištenje od 512GB, što korisnicima omogućava da skladište i pristupaju svojim podacima bez ograničenja.

Opremljen snažnom Snapdragon 8s Gen 3 mobilnom platformom, HONOR 200 Pro postiže brzinu procesora do 3GHz, što garantuje besprijekorno renderovanje grafike i odziv u realnom vremenu. Uz MagicOS 8.0, HONOR 200 Pro pruža inteligentno korisničko iskustvo obogaćeno nizom pametnih funkcija koje pokreće vještačka inteligencija. MagicOS 8.0, takođe, donosi vrhunske funkcije poput Magic Portala, Magic Capsule i Magic Ringa na HONOR 200 Pro, čime se pojednostavljuju digitalne interakcije korisnika.

HONOR 200 Lite: Zabilježite svaki trenutak sa trostrukim sistemom kamera

Lansiran zajedno sa HONOR 200 Pro i HONOR 200 modelima, HONOR 200 Lite dolazi sa moćnim trostrukim sistemom kamera. Ističe se u oblasti portretne fotografije, omogućavajući korisnicima da zabilježe zadivljujuće slike sa izuzetnim detaljima. Sistem kamera se sastoji od 108MP glavne kamere sa otvorom blende f/1.75 i HIGH-RES režimom, 5MP širokougaone i dubinske kamere, i 2MP makro kamere. 

Uz to, uređaj ima prednju kameru od 50MP i Selfie Light koji stvara umjetnički efekat osvjetljenja. Impresivni 6.7-inčni Eye-comfort AMOLED ekran sa 3240Hz bezbjednim PWM zatamnjivanjem i maksimalnim HDR osvjetljenjem ekrana od 2000 nita, kao i 8GB RAM i 256GB prostora za skladištenje, čine ga izuzetno pouzdanim uređajem.

HONOR MagicBook Pro 16: Snaga i produktivnost u kompaktnom dizajnu

Osim toga, HONOR je predstavio HONOR MagicBook Pro 16 (verziju sa integrisanom grafikom). Sa svojim izuzetnim ekranom, neuporedivim performansama, sofisticiranim dizajnom i širokim spektrom inteligentnih AI funkcija, HONOR MagicBook Pro 16 postavlja novi standard u računarstvu i revolucionira način interakcije korisnika sa njihovim laptopima.

HONOR MagicBook Pro 16 se ističe zapanjujućim 16-inčnim HONOR FullView ekranom visoke rezolucije od 3072 x 1920, osiguravajući izuzetnu jasnoću slike. Posjeduje odnos ekrana prema tijelu od 93 posto, 100 posto DCI-P3 i sRGB gamut boja, kao i HDR 400 sa maksimalnom svjetlošću od 500 nita, pružajući živopisne vizuale. 

Certifikovan je od strane TÜV Rheinland za nisku plavu svjetlost i performanse bez treperenja. Takođe, posjeduje i E-Book režim i Dynamic Dimming tehnologiju kako bi smanjio zamor očiju. Podržan Intel® Core™ Ultra 5 procesorom i Intel® Arc™ Graphics, HONOR MagicBook Pro 16 nudi High-powered i Smart režime kako bi izbalansirao performanse i potrošnju energije. Sa baterijom od 75Wh, korisnici mogu uživati u korištenju uređaja i do 12 sati.

O HONOR-u

HONOR je vodeći svjetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svijet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom svijeta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. 

Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Takođe, ovi uređaji su inovativni, premium, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevicu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.