INOVATIVNI UREĐAJ

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Jedna od istaknutih karakteristika ovog uređaja je njegova jednostavnost.

Čuvar uspomena. Instagram

Z. K.

prije 3 dana

Polaroid Lab je inovativni uređaj koji spaja praktičnost digitalne fotografije sa šarmom instant analognih fotografija.

 Tamna komora

U svojoj srži, Polaroid Lab funkcioniše kao minijaturna tamna komora. Korisnici jednostavno odaberu fotografiju sa svog pametnog telefona, postave ekran telefona nadole na platformu Polaroid Laba i pritisnu dugme za pokretanje procesa konverzije.

Lab projektuje digitalnu sliku na film, koristeći seriju ogledala i sočiva kako bi se fotografija vijerno reprodukovala. Rezultat je opipljiva Polaroid fotografija, sa klasičnim bijelim okvirom i vintage osjećajem koji je učinio Polaroid omiljenim brendom već decenijama.

Jedna od istaknutih karakteristika ovog uređaja je njegova jednostavnost. Za razliku od tradicionalnih instant kamera koje zahtjevaju da korisnici kadriraju i snimaju fotografije na licu mjesta, Lab omogućava pažljiv izbor i uređivanje slika unaprijed.

Ovo osigurava da se samo najbolje fotografije štampaju, smanjujući otpad i povećavajući zadovoljstvo konačnim ishodom. Pored toga, Polaroid aplikacija, kompatibilna sa iOS i Android uređajima, pruža niz alata za uređivanje i kreativne opcije, kao što su dodavanje teksta ili filtera slikama prije štampe.

Polaroid Lab nije samo za kreiranje prelijepih fotografija, također je namjenjen očuvanju uspomena na jedinstven i značajan način. U eri kada digitalne fotografije često ostaju zarobljene na ekranima, Lab nudi način da te uspomene ožive i dijele se u fizičkom formatu.

Trajne uspomene

Bilo da je riječ o porodičnom portretu, fotografiji sa odmora ili spontanom trenutku sa prijateljima, Polaroid Lab pretvara prolazne digitalne slike u trajne uspomene. Polaroid fotografije se mogu koristiti i za kreiranje prilagođenih foto-albuma, zidnih kolaža ili čak jedinstvenih čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.