TV LICE

TV Alfa jedina ima pravu dječiju emisiju

Kike: Urednik i voditelj veoma gledane emisije

Piše: N. Aj.

30.3.2018

Mirsad Abdagić Kike započeo je prije nešto više od tri mjeseca angažman na TV Alfa, gdje se prikazuje emisija “Kike tike tačke”, koju on vodi i uređuje. 

Kike je već 20 godina jedno od omiljenih TV lica, a ističe da mu se na novom radnom mjestu veoma sviđa.

- Ovdje, kako se ono kaže, dišu jednom dušom. Atmosfera je tako lijepa da, jednostavno, sa pjesmom ulazim u studio. Uvjeti su izvanredni, a ekipa s kojom radim je super i dobro radi svoj posao, a to je najbitnije – govori nam Kike.

Jedna od novina koje je uveo u emisiju je ta da publiku u studiju pretežno čine dječiji horovi, plesačke grupe, sportski kolektivi... Ipak, kaže da 45 minuta, koliko “Kike tike tačke” traje, nije dovoljno da uradi sve ono što bi želio.

- Tremu nikad nemam, nisam je nikad ni imao. Djeca su uvijek ista, bez obzira na tablete, iPode i kompjutere. TV Alfa jedina ima pravu dječiju emisiju u koju se koliko-toliko ulaže, u kojoj djeca mogu aktivno učestvovati. Gosti koji su tu, pokazuju svoje znanje i ono što rade. Omogućili smo im da pokažu šta su naučili u sportu, umjetnosti, muzici... A ovi što zovu i pokažu znanje, dobiju nagradu za to. To je dječija emisija koju gledaju i odrasli – kazao je Kike.

Dodao je da mu bude veoma drago kad mu u emisiju dođu ljudi koji su prije mnogo godina bili gosti, a danas dovode svoju djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.