IZA FESTIVALSKIH KULISA Glavni grad BiH živi 24 sata

Moamer Kasumović prešao u DJ-jeve, Milan Pavlović sretan zbog selfija sa zvijezdom...

E. BAKIĆ
14.08.2018 22:02

Sarajevo ovih dana živi 24 sata i, bez obzira koji je dio dana ili noći, ulice su pune poklonika sedme umjetnosti i turista željnih zabave. Uz projekcije na Sarajevo Film Festivalu, mnogi uživaju i na koncertima u okviru programa „Sarajevskom After Filmu“ u Domu mladih te na prostoru ispred Doma armije, gdje se održavaju nastupi uživo.

Ćurićeva svirka

Tako su ljubitelji rokenrola preksinoć u Domu mladih uživali u nastupu kultne zagrebačke grupe „Psihomodo pop“, a atmosferu je prije njih zagrijao sastav „Ničim izazvan“. Zabavno je bilo i u okviru Festivala Eating Point ispred Doma armije, gdje je u nedjelju navečer posjetioce zabavljao Amel Ćurić do kasno u noć.

Ademir Kenović sa suprugom Selmom prati gotovo sva festivalska dešavanja, a naš fotoreporter snimio ih je u trenutku dok je producent i reditelj pažljivo slušao šta mu govori ljepša polovina.

Moamer Kasumović ovih dana se može vidjeti za DJ pultom u popularnom okupljalištu „Delikatesna radnja“, pa su se mnogi upitali je li popularni glumac promijenio zanimanje.

Film „Mali“

Milan Pavlović na svom Facebook profilu objavio je selfi s Mikijem Manojlovićem, a sudeći prema njegovom izrazu lica, bio je itekako sretan zbog slike s glumačkom zvijezdom.

Publika je preksinoć imala priliku pozdraviti i ekipu filma „Mali“ Antonija Nuića. Reditelj, rođen u Sarajevu, s adresom u Zagrebu, očito je uživao u rodnom gradu.

Stigla i zvijezda serije „Kad lišće opada“

Turska glumica Benu Jildirimlar (Bennu Yildirimlar), koju je bh. publiku upoznala kao Fikretu u popularnoj seriji "Kad lišće opada", također je stigla u Sarajevo.

Popularnu Fikretu mnogi zaustavljaju na sarajevski ulicama i žele da se s njom fotografiraju.

NA VRH