IZA FESTIVALSKIH KULISA

Moamer Kasumović prešao u DJ-jeve, Milan Pavlović sretan zbog selfija sa zvijezdom...

E. BAKIĆ

14.8.2018

Sarajevo ovih dana živi 24 sata i, bez obzira koji je dio dana ili noći, ulice su pune poklonika sedme umjetnosti i turista željnih zabave. Uz projekcije na Sarajevo Film Festivalu, mnogi uživaju i na koncertima u okviru programa „Sarajevskom After Filmu“ u Domu mladih te na prostoru ispred Doma armije, gdje se održavaju nastupi uživo.

Ćurićeva svirka

Tako su ljubitelji rokenrola preksinoć u Domu mladih uživali u nastupu kultne zagrebačke grupe „Psihomodo pop“, a atmosferu je prije njih zagrijao sastav „Ničim izazvan“. Zabavno je bilo i u okviru Festivala Eating Point ispred Doma armije, gdje je u nedjelju navečer posjetioce zabavljao Amel Ćurić do kasno u noć.

Ademir Kenović sa suprugom Selmom prati gotovo sva festivalska dešavanja, a naš fotoreporter snimio ih je u trenutku dok je producent i reditelj pažljivo slušao šta mu govori ljepša polovina.

Moamer Kasumović ovih dana se može vidjeti za DJ pultom u popularnom okupljalištu „Delikatesna radnja“, pa su se mnogi upitali je li popularni glumac promijenio zanimanje.

Film „Mali“

Milan Pavlović na svom Facebook profilu objavio je selfi s Mikijem Manojlovićem, a sudeći prema njegovom izrazu lica, bio je itekako sretan zbog slike s glumačkom zvijezdom.

Publika je preksinoć imala priliku pozdraviti i ekipu filma „Mali“ Antonija Nuića. Reditelj, rođen u Sarajevu, s adresom u Zagrebu, očito je uživao u rodnom gradu.

Stigla i zvijezda serije „Kad lišće opada“

Turska glumica Benu Jildirimlar (Bennu Yildirimlar), koju je bh. publiku upoznala kao Fikretu u popularnoj seriji "Kad lišće opada", također je stigla u Sarajevo.

Popularnu Fikretu mnogi zaustavljaju na sarajevski ulicama i žele da se s njom fotografiraju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.