TV LICA

Žika Jakšić o četvrtoj sezoni „Nikad nije kasno“: Promijenio sam svoj život

Nije me sram da pustim suzu u emisiji

Jakšić: Emisija mi je donijela mir i radost u duši

E. SKENDEROVIĆ

29.9.2018

Četvrta sezona popularnog muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno", koja se emitira na Pinku BH, više je nego dovoljan razlog za intervju sa Žikom Jakšićem (54), idejnim tvorcem i vođom ovog projekta. 

Jakšić važi za TV lice koje se pred kamerama ne libi pokazati emocije. Tako će, kazao nam je, biti i ove sezone, a gledaoci ružičaste televizije mogu očekivati i brojna druga iznenađenja.

 Dobri ljudi

- Kao i do sada, lijepih emocija neće nedostajati, kao ni lijepih pjesama i novih sudbina naših dragih pjevača koji će konačno doći na veliku scenu koju odavno zaslužuju – kaže nam Jakšić.

Protekle tri sezone promijenile su, ističe, njegov život u potpunosti...

- Emisija „Nikad nije kasno“ promijenila je moj život. Donijela mi je neki mir i radost u duši i dala neku novu energiju koja me nosi. Radostan sam što se to prenijelo i na gledaoce širom svijeta i uvjerilo me da zaista nije kasno za dobre ljude, za ljubav, za toleranciju i lijepu muziku. Raduje me i to što još ima ljudi koji raspoznaju sve to što ovu emisiju čini svijetlom i posebnom – iskren je Jakšić.

Harizmatični voditelj ne krije da veoma emotivno doživljava emisiju „Nikad nije kasno“, za koju je veoma vezan.

- Da, to je istina. Može se reći da sam imao privilegiju da emisiju uradim kao za sebe. Radujem se zajedno s kandidatima i nekako osjećam svaki njihov treptaj duše koji emitiraju kad su na sceni. Za njih je taj prvi izlazak kao san. Čarobni san koji su čekali tako dugo – smatra Jakšić.

Zbog svega toga veoma ga, dodaje, dotiču teške sudbine kandidata...

- Izraženu empatiju sam naslijedio od moje pokojne majke. To ne doživljavam kao svoju slabost, već kao dar od Boga. Zato me nije sram ni da pustim suzu u emisiji, a niti da se radujem iz sveg srca. Uzbuđen sam pred početak svakog snimanja – priznaje Jakšić.

Slobodno vrijeme

Iako nema mnogo vremena da se privatno druži s nekim od učesnika, s kolegama iz produkcijskog tima emisije „Nikad nije kasno“ povremeno i podijeli slobodno vrijeme. Na pitanje bi li se mogao zamisliti kao voditelj emisije s drugačijom tematikom, Jakšić priznaje da o tome nije ranije razmišljao, ali da je sve moguće.

- Kakva god da je tematika, važna je poruka emisije, a ona bi trebala biti časna i dostojanstvena u etičkom i moralnom smislu. Kad malo bolje razmislim, možda bih i mogao – kaže nam Jakšić.

 Šta mi daje energiju 

Jakšić nam otkriva u kakvim stvarima najviše uživa kada ne snima i gdje najčešće puni baterije.

- Moram priznati da uživam u izabranim pozitivnim ljudima koji me okružuju i u druženju s njima. To mi daje energiju – zaključuje Jakšić.

Mogao sam biti fudbaler...

- Reći ću vam šta sam mogao da budem. Bio sam odličan đak u školi, ali ne štreber. Matematika mi je posebno išla od ruke. Mogao sam biti možda i pedagog, jer sam završio pedagošku školu. Mogao sam biti i fudbaler i stonoteniser i skijaš ili profesor fizičkog odgoja, jer sam upisao taj fakultet. Bio sam dobar bas gitarista, zatim dobar tonac u studiju, menadžer „Zvezda Granda“, kao i producent te emisije. Sada sam i producent i voditelj emisije „Nikad nije kasno“. Otkud znam. Samo znam da ne bih bio dobar političar. To je sigurno – kaže Jakšić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.