ŽIVOTNA PRIČA

Žika Jakšić, čovjek koji stoji iza emisije „Nikad nije kasno“: Zavodnik, vječiti student i roker među narodnjacima

Sin za njega napravio posebnu vrstu vina

Jakšić: Pravo ime mu je Saša. INSTAGRAM

Piše: L. S. R.

21.12.2022

„Nikad nije kasno“ jedna je od najgledanijih emisija na našim prostorima, iza koje stoji Žika Jakšić, koji je urednik i producent.


Ritam srca

Tekstopisac, kompozitor, producent i urednik danas pripada svijetu narodne muzike, a on za sebe voli reći da je veliki roker među narodnjacima.

Žika je poznat i po svom bogatom ljubavnom životu i važi za velikog zavodnika. Pravo ime mu je Saša, a rođen je 7. februara 1964. godine u Aleksandrovcu u muzičkoj porodici.

U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, nakon čega je upisao Pedagošku akademiju u Kruševcu, a uporedo s osnovnom školom završavao je i muzičku školu, u kojoj je učio svirati klavir.

Godine 1984. upisao je DIF, ali ga nikad nije završio, te za sebe zna u šali reći da je vječiti student.

Iste godine kada je upisao DIF započinje i njegova muzička karijera, i to s popularnom grupom „Ritam srca”, u kojoj je svirao bas-gitaru sve do raspada grupe 2001. godine.

U jednom periodu svog života Žika je živio u Njemačkoj, gdje je upisao kurs za spasioca. Uporedo s tim je svirao i u jednom lokalnom bendu, a to vrijeme iskoristio je da prati sve muzičke programe i ”hvata” njihove koncepte i proučava ih. Na taj način je i došao na ideju o „Zvezdama Granda”, koju će kasnije prezentirati Saši Popoviću, pišu mediji u Srbiji.

Svoju prvu suprugu Žika je upoznao u tom periodu i par je nakon vjenčanja dobio sina Andriju. Nakon razvoda Andrija je ostao s majkom u Njemačkoj, gdje i sada živi, a inače je tamo i najmlađi enolog.

Nakon što je Žika započeo emisiju „Nikad nije kasno”, Andrija je, posebno za njega, napravio novu sortu vina i nazvao je jednostavno „Nikad nije kasno”.


Voli Sarajevo

Tokom snimanja jedne emisije „Zvezde Granda” 2009. godine Žika Jakšić upoznao je pjevačicu i voditeljicu Dajanu Paunović, s kojom je ubrzo započeo romansu. S obzirom na to da je ona čak 24 godine mlađa od njega, par je u početku krio svoju vezu.

Vjenčali su se 2010. godine, a Žika je za kuma tada uzeo Sašu Popovića, dok je njegova mlada supruga za svoju vjenčanu kumu izabrala svoju kolegicu i dobru prijateljicu Ildu Šaulić.

Nakon dvije godine dobili su sina Dušana, a već 2014. godine počelo se šuškati o njihovom razvodu. Par je to demantirao, ali je ipak 2017. godine objavio da dolazi do razvoda, ali da će se zajedno brinuti o svom sinu Dušanu.

Žika voli život, druženje, ljude. Kazano nam je svojevremeno da u Sarajevu ima mnogo prijatelja i da bi trebao, kada dođe, ostati barem mjesec da se sa svima vidi.

Treća ženidba

- Ja sam sretan i zadovoljan, zaljubljen sam u sebe, to je ljubav da sve puca! Nemojte da se sekirate za mene, ja sam se već dva puta ženio. Nikad ne reci nikad, možda se desi i treća ženidba, ali nije mi hitno. Da li mogu ja da se osiguram od braka? Naprimjer, da se više ne ženim. Da mi napravite neki ugovor i da se ja osiguram i, ako se oženim i budem imao neke posljedice, da me vi isplatite? Naravno, malo se šalim - izjavio je nedavno u jednom intervjuu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.