NAKON KNJIGE I SERIJA

Seks-skandal iz Bijele kuće tema treće sezone "American Crime Storyja"

Bivša pripravnica Bijele kuće postaje producentica serije. Agencije

Avaz.ba

7.8.2019

Treća sezona popularnog serijala "American Crime Story" bavit će se seks-aferom između Monike Levinski (Monica Lewinsky) i bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona (Billa Clintona), zbog koje skoro da je odstupio s funkcije, objavio je na prezentaciji na Beverly Hillsu predstavnik "FX Networksa". 

Bivša pripravnica u Bijeloj kući Levinski jedna je od producentica nove sezone serijala pod nazivom "Impeachment: American Crime Story". Snimanje bi trebalo započeti u februaru, a u Sjedinjenim Državama premijerno će biti prikazana 27. septembra iduće godine.

Izvršnog producenta Rajana Marfija (Ryan Murphy) na izbor teme nadahnuo je bestseller Džefrija Tobina (Jeffrey) iz 1999. godine "Ogromna zavjera: Pravi seks- skandal koji je zamalo srušio predsjednika".

Moniku Levinski u serijalu će glumiti Bini Feldštajn (Beanie Feldstein - "Booksmart", "Lady Bird"), a Lindu Trip, njenu bivšu kolegicu koja je snimila razgovore te omogućila da se razotkrije afera s tadašnjim predsjednikom, utjelovit će glumica Sara Paulson (Sarah).

Feldštajn: Dobila glavnu ulogu. Agenciije

Druga Tobinova knjiga "Trka njegovog života: Ljudi protiv O. J. Simpsona" poslužila je kao predložak za prvu sezonu istoimenog serijala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.