SEPTEMBAR 1991.

Šon Koneri šarmirao jogoslovenske glumice: Olivera Marković i Ružica Sokić tražile autogram

Pravi ženski "stampedo" uputio se ka popularnoj muškarčini Šonu Koneriju

A. Č. / Jugopapir

1.11.2020

Olivera Marković i Ružica Sokić sa Šonom Konoreijem. Printscreen

U septembru 1991, na Pozorišnom festivalu u škotskom Edinburgu, gdje je te godine gostovala kultna predstava "Ženski orkestar" u režiji Petra Zeca, glumice Olivera Marković i Ružica Sokić srele su svog idola!

Sreli smo Džemsa Bonda na aerodromu Hitrou! Pravi ženski "stampedo" uputio se ka popularnoj muškarčini Šonu Koneriju. Niko nije primjetio da je s njim i njegova druga supruga, Francuskinja, slikarka. Nije ni čudo - dama ne izgleda nimalo kao njegove partnerke iz filmova, vremešna je i, zaista, mnogo ružna! Uzalud se probijala i cičala: "Ja sam njegova žena, ja sam njegova žena..." - izvjestila je o ovom susretu RTV Revija. 

Popularni glumac, "oskarovac" i počasni građanin Edinburga, grada u kojem je rođen i gdje rado dolazi da igra golf i gleda predstave, podijelio je autograme i ljubazno prihvatio poziv da dođe na predstavu "Ženskog orkestra".

- Taj početni impuls nije napuštao našu ekipu. Već prve večeri, na sceni pozorišta St. Bride's u Edinburgu zaigrali su i zapjevali kao nikad do tada. Na probi, fotoreporteri su opsjedali naš ansambl i neumorno slikali Oliveru Marković, Ružicu Sokić, Jelisavetu Sablić, Žiku Milenkovića, Ivanu Žigon, Milicu Isaković, Tihomira Stanića i Zorana Cvijanovića...

Našoj predstavi posvećena je velika pažnja. Sala sa 400 mjesta bila je puna, aplauzi na otvorenoj sceni, ovacije na kraju. Najznačajnije: kritičar najuticajnijeg londonskog 'Tajmsa' napisao je superlativnu kritiku, a našu Ružicu Sokić uporedio sa Beti Dejvis i njenom kreacijom Bebi Džejn - piše "RTV revija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.