LUDE OSAMDESETE

Sjećate li se drske Koke iz "Boljeg života, evo kako danas izgleda

Jelica Sretenović neki i danas oslovljavaju po imenu iz nezaboravne serije

Jelica Sretenović: Glumila Koku u "Boljem životu". Prinsceen

L. Karahmet - Pujagić

7.1.2021

Nema toga ko osamdesetih nije pratio porodicu Popadić. Serija "Bolji život" reprizira se svako malo, a njena popularnost i gledanost se ne smanjuju. Uz urnebesne Gigine živčane ispade, Violetinih ljubavnih peripetija i Bobinih adolescentskih avantura, pamtimo i borbenu samohranu majku Koku čiji lik je oživjela beogradska dramska umjetnica Jelica Sretenović. Neki je i danas oslovljavaju po imenu iz nezaboravne serije.

Priče oko Koviljke Koke Stanković se sjećaju svi. Brutalno iskrena, dugog i britkog jezika i naizgled bez emocija, zaljubila se u činovnika Aleksandra Popadića (Boris Komnenić) i ostala u drugom stanju, ali zbog niza okolnosti ne udaje se za njega, već postaje samohrana majka.




Jelica Sretenović. Agencije

-Bila su to drugačija vremena i za mene sretan život. Više se radilo, a te 1987. smo još imali Jadransko more i Kranjsku goru. Sve je tako bilo, i nismo sumnjali da će tako i ostati - izjavila je svojevremeno legendarna glumica. Priznala je da joj nedostaju serije poput onih koje su se nekad stvarale.

Danas ima 66. godina, ali i više od 40 godina bavljenja glumom, svojom velikom životnom ljubavi. U dugačkoj karijeri pojavila se u više od 70 filmova i serija.


Djetinjstvo je provela s majkom jer ih je njen otac napustio. Ima polubrata po ocu. Akademiju je upisala sa samo 16 godina, jer joj se "žurilo da postane glumica". Prvu ulogu ostvarila je 1975. godine, kada je zaigrala u "Živim vezama". Sa svega 19 godina Jelica je, tokom studija, upoznala pravnika Miloša Mišu Sretenovića. Ostala je trudna te rodila kćerku Anu, a dva mjeseca kasnije i diplomirala. Jedanaest godina nakon što je rodila svoju Anu, na svijet je stigla i kćerka Olja. Potom se dogodila tragedija. Njen voljeni suprug, čovjek uz kojeg je bila od svoje 19. godine, preminuo je od srčanog udara, i to baš na njihovu 25. godišnjicu braka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.