SJEĆANJA

Sin nikad prežaljenog glumca prisjetio se oca povodom godišnjice smrti

Robin Vilijams uvijek trudio da nasmije sve oko sebe i pomogne drugima

Vilijams: Preminuo prije sedam godina. Agencije

L. K. P.

12.8.2021


Robin Vilijams (Williams) tragično je preminuo prije sedam godina, a njegov sin Zakeri (Zachary) prisjetio ga se na društvenim mrežama.

Prisjetio se kako se preminuli dobitnik Oskara uvijek trudio da nasmije sve oko sebe i pomogne drugima.

-Tata, preminuo si na današnji dan prije sedam godina. Radost i nadahnuće koje si donio na ovaj svijet tvoje su nasljeđe i žive kroz tvoju porodicu, prijatelje i fanove koji su te toliko voljeli. Živio si da bi druge nasmijao i pomogao im. Danas slavim sjećanje na tebe i volim te zauvijek, napisao je 38-godišnji Zakeri u dirljivoj objavi koju je podijelio na Twitteru, a uz to i glumčevu fotografiju iz mladih dana.


Posljednji put oca se u javnosti prisjetio povodom njegova 70. rođendana i otkrio kako je dobio pogrešnu dijagnozu.

Izjavio je kako je legendarnom glumcu bila pogrešno dijagnosticirana Parkinsonova bolest i da je zapravo bolovao od Lewyjeve tjelesne demencije koja slova kao druga najčešća vrsta progresivne demencije, odmah nakon Alzheimerove bolesti. Robinova porodica te je informacije saznala nakon njegove smrti.

-Ono kroz što je prolazio nije se podudaralo sa simptomima Parkinsonove bolesti i mislim da mu je to sve bio teško. Imao je problema s fokusiranjem, s osjećajima, s neurološke perspektive nije se osjećao sjajno, već jako neugodno, izjavio je tada.

Robin Vilijams slovio je kao jedan od najboljih komičara svih vremena, a njegova smrt šokirala je cijeli svijet. Proslavio se zahvaljujući svojim improvizacijskim vještinama i mnoštvu pamtljivih glasova koje je sam izmislio. Počeo je nastupati kao stand-up komičar sredinom 70-ih godina u San Francisku i Los Anđelesu, a proslavio se igrajući izvanzemaljca Morka u seriji "Mork & Mindy".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.