ODLASCI

Preminula zvijezda meksičkih sapunica

Vijest o smrti Karmen Salinas porodica je objavila na Twitteru

Karmen Salinas. Agencije

L. K. P.

11.12.2021


Glumica Karmen Salinas (Carmen), zvijezda meksičkih sapunica, preminula je u 83. godini. Meksička glumica bila je u komi otkako je u novembru doživjela moždani udar. Njena porodica objavila je vijest o smrti u petak na Twitteru, podijelivši crno-bijelu fotografiju glumice.

-S velikom žalošću vas obavještavamo da je preminula glumica Karmen Salinas. Cijenimo sve poruke podrške i znakove poštovanja prema našoj porodici. Kao i znakove naklonosti i molitve upućene našoj voljenoj Karmeliti, napisala je porodica u saopćenju.


Rođena je 5. oktobra 1939. u Toreonu, Salinas je počela nastupati 1950-ih, kao dijete, kada je pjevala i glumila na radiju te učestvovala na takmičenjima ljepote. Šezdesetih godina započela je televizijsku karijeru glumeći u telenovelama kao što su "Casa de Barrio", "Frontera" i "Sublime Redención". Salinas je tokom godina odigrala više od 100 uloga, a također se pojavila uz Denzela Vošingtona (Washington) i Dakotu Fening (Fanning) u filmu "Man on Fire" iz 2004. godine.

Nedavno je Salinas dobila ulogu u nadolazećem rimejku francuskog filma "The Valet Francisa Vebera" iz 2006. Film će se premijerno prikazati u ljeto 2022..

Uz svoju veliku glumačku karijeru, Salinas je također bila aktivna u politici, kao članica Meksičke institucionalne revolucionarne stranke. Za saveznu zamjenicu izabrana je 2015. godine, a dužnost je obnašala do 2018. godine.

Iza glumice je ostala kćerka Maria Eugenia, a njen sin Pedro umro je od raka 1994. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.