ZANIMLJIVO

Hrvati uočili nešto poznato u Netflixovoj seriji: "Ne vjerujem, gle desno"

Kaleidoscope je specifična po tome što je nelinearna, odnosno epizode se mogu gledati bilo kojim redoslijedom

Serija Kaleidoscope. Netflix

Piše: D. H.

7.1.2023

U Netflixovoj hit seriji Kaleidoscope gledatelji su uočili detalje povezane s Hrvatskom u jednoj sceni. Riječ je o epizodi Yellow, gdje se u sceni koja se odvija u trgovini mogu vidjeti naljepnice Vegete i Podravke. Prvo su to istaknuli u Facebook grupi Netflix - preporuke za filmove i serije.

- Gledam i ne mogu vjerovati, desno naljepnice - napisala je jedna članica grupe i izazvala oduševljenje među drugima. I to nije jedini detalj s ovih prostora. U sljedećoj sceni u istoj trgovini može se vidjeti i naljepnica na kojoj piše Srbija, ali i jugoslavenska zastava.


Scene iz serije Kaleidoscope. Screenshot Netflix

U ponudi se mogu vidjeti i "ćevapi i balkanski grill".


Scena iz Netflixove serije Kaleidoscope. Screenshot Netflix

Inače, Kaleidoscope je specifična po tome što je nelinearna, odnosno epizode se mogu gledati bilo kojim redoslijedom.

Što se radnje tiče, ona nije pretjerano inovativna - riječ je o pljački. Ali fora je u tome što se ova serija može gledati bilo kojim redoslijedom i to će dati potpuno drugačiji pogled na priču.

Serija ima osam epizoda nazvanih prema bojama, kao što su Ružičasta, Bijela, Žuta, Zelena, a radnja se proteže na čak 25 godina i prati skupinu vještih pljačkaša koji planiraju upasti u trezor u koji je navodno nemoguće provaliti kako bi iz njega ukrali najveći plijen u povijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.