NOVA ŠANSA

Vil Smit dobio prvu ulogu nakon incidenta na Oskarima

Glumit će duha iz lampe u "Aladdinu", kojeg je igrao i u prvom dijelu

Kris Rok i Vil Smit. AP Photo/Chris Pizzello

N. Aj.

27.1.2023

Američki glumac Vil Smit (Will Smith) dobio je prvu ulogu nakon prošlogodišnjeg skandala na dodjeli Oskara kada se popeo na pozornicu i ošamario kolegu Krisa Roka (Chris Rock) jer je zbijao šale na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit (Jada Pinkett Smith).

Smit je dobio ulogu u nastavku Disneyjevog filma o Aladinu (Aladdin), a glumit će duha iz lampe, kojeg je glumio i u prvom dijelu. No, ovaj put bi trebao imati puno veću ulogu nego u prvom filmu. Snimanje filma trebalo bi početi krajem godine, a još se radi na scenariju.

- Ovo će biti prvi film u kojem će Vil sudjelovati od onog šamara na Oskarima i pravo je iznenađenje da će baš biti u filmu namijenjenom djeci. On je sve vrijeme do sada puno radio na sebi i nada se da je sve to sa šamarom sada već davna prošlost – rečeno je iz Disneyja, prenosi The Sun.

Izvor iz Disneya je rekao i da je prvi film bio vrlo uspješan i bilo bi suludo da se ne snimi nastavak.

- A još bi veća šteta bila da je neko drugi morao glumiti umjesto Vila zbog tog incidenta na Oskarima. Disney će stati iza Vila i vratiti ga na filmsko platno - poručio je izvor.

Prvi dio „Aladdina“ zaradio je više od 900 miliona eura, a režirao ga je Gaj Riči (Guy Ritchie). Osim Vila, u filmu su glumili Mena Masud (Massoud), koji je utjelovio Aladina, i Naomi Skot (Scott), koja je glumila Džesmin (Jasmin).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.