U DVOBROJU

Svjetski ekskluziv u "Dnevnom avazu": Oskarovac Tom Henks o prolaznosti vremena

Henks igra glavnu ulogu u filmu "Čovjek zvan Otto"

Henks igra glavnu ulogu u ostvarenju "Čovjek zvan Otto". Sony

H. J. I.

27.1.2023

Novinarka "Dnevnog avaza" Nerma Ajnadžić napravila je ekskluzivni intervju sa svjetskom glumačkom zvijezdom oskarovcem Tomom Henksom (Hanks).

Donosimo dio intervjua, koji možete u znatno široj verziji pročitati u dvobroju "Dnevnog avaza" koji je u prodaji sutra i prekosutra, dakle subota i nedjelja.

Henks igra glavnu ulogu u ostvarenju "Čovjek zvan Otto". Zahvaljujući C2 filmu, zvaničnom zastupniku studija "Sony" za Bosnu i Hercegovinu, dobili smo jedinstvenu priliku sa zvijezdom razgovarati o ovom ostvarenju, koje na repertoar svih bh. kina dolazi 1. februara.

- Vodio je taj ritualni život, a onda se odjednom sve promijeni za njega. Njegova žena umire. Primoran je na penziju. Useljavaju se nove komšije. Osjeća se kao da mu je jedino što mu preostaje jeste svakodnevna rutina, a sada misli da vodi svoju posljednju bitku, protiv nemilosrdnosti sudbine – otkriva Henks za "Dnevni avaz".


Tom Henks sa suprugom Ritom Vilson i sinom Trumanom. Sony

Kroz ulogu Ota (Otto), Henks je govorio i o odlasku u penziju i prolaznosti vremena.

Ono što je još zanimljivo jeste da Henksa u mlađim danima u ovom ostvarenju igra njegov sin Truman Henks. Donosimo i njegovu kratku izjavu o tome kako je raditi s ocem, kao i izjavu reditelja filma Marka Forstera (Marc).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.