USKLADILI I ODJEĆU

Jedna od najljepših ljubavnih priča u svijetu slavnih: Pirs Brosnan i supruga nerazdvojni

Volim njenu vitalnost, njenu strast, izjavio je glumac

Pirs Brosnan. Instagram

N. A.

27.3.2023

Holivudski glumac Pirs Brosnan (Pierce) snimljen je sa svojom 10 godina mlađom suprugom, novinarkom i spisateljicom Kili Šej (Keely Shaye), u Malibuu, gdje su zajedno otputovali na predstavljanje knjige Pauline Porizkove. Par je uskladio tamne odjevne kombinacije.

U braku 22 godine

Njih dvoje su u braku 22 godine i imaju jednu od najljepših ljubavnih priča u svijetu slavnih. Upoznali su se 1994. u kafiću u Meksiku, a glumac je u to vrijeme prolazio težak period u životu. Njegova prva supruga Kasandra Haris (Cassandra Harris), s kojom je bio u braku 11 godina, preminula je tri godine ranije od karcinoma jajnika.

Glumac s Kasandrom ima sina Seana, a posvojio je i njenog sina Kristofera (Christophera) i kćerku Šarlot (Charlotte). Brosnan je često isticao koliko mu je Kili pomogla da prebrodi teško razdoblje i da ga je spasila od depresije, a naglašavao je i koliko mu je pomogla kad je njegova kćerka Šarlot 2013. u 42. godini umrla od raka jajnika, baš kao i njena majka Kasandra.

- Ona ima tu snagu u sebi bez koje ne bih mogao živjeti. Kada me pogleda, skroz zadrhtim. Da sam tražio milion godina, ne bih mogao pronaći takvu ženu kao što je Kili - izjavio je glumac u jednom od intervjua.

"Uvijek me iznova obara s nogu"

Brosnan i Kili su u braku od 2001. godine, a imaju dva sina, modela Parisa i glumca Dilana (Dylana). Glumac se kroz godine suočavao i s napadima na svoju suprugu jer je dobila na težini, a pritom je naglašavao da njemu "nije potreban nikakav supermodel, nego prava žena".

- Volim njenu vitalnost, njenu strast. Kada me Kili pogleda, uvijek me iznova obara s nogu i osjećam klecanje u koljenima - objasnio je Pris jednom prilikom. Priznao je kako ne komentariše samo javnost figuru njegove supruge nego i njihovi prijatelji. Kazao je kako su joj jednom čak ponudili platiti operaciju kako bi smanjila težinu, ali on je odlučno bio protiv.

- Obožavam svaku oblinu njenog tijela. Ona je najljepša žena u mojim očima. A i zato što je majka naše djece. U prošlosti sam je istinski volio zbog toga kakva je osoba, ne samo zbog ljepote, a sada je volim još više zato što je majka moje djece. Veoma sam ponosan na nju i uvijek nastojim biti dostojan njene ljubavi - rekao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.