BANJA LUKA

Netflix snima na UKC RS: U pitanju dokumentarac o svjetski poznatom hirurgu

Za mene je veliko zadovoljstvo da sam opet u Banjoj Luci i UKC RS, rekao je Gonzalez Rivas

Gonzalez Rivas sa ekipom Nerflixa na UKC RS. Facebook

H. J. I.

18.4.2023

Vodeći svjetski hirurg Dijego Gonzalez Rivas iz Španije, pionir i promoter minimalno invazivne grudne hirurgije, danas je stigao na Univerzitetsko klinički centar RS zajedno sa ekipom Netflix-a.

Naime, najpoznatiji svjetski provajder medijskih usluga i produkcijska kuća Netflix snima dokumentarni film o doktoru Rivasu i pratit će čuvenog hirurga tokom izvođenja torakoskopskih operacija u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a riječ je o operacijama koje se ne izvode niti u jednom centru u Evropi.

Četiri hirurška zahvata

Tokom ovog hands-on treninga Dijego Gonzales Rivas će zajedno sa ljekarima Klinike za torakalnu hirurgiju na čelu sa doktorom Markom Kantarom izvesti četiri hirurška zahvata.

- Pozdravljam sve prisutne i koristim priliku da vam se zahvalim što ste danas ovdje. S obzirom na činjenicu da se trenutno u Banjoj Luci igra teniski turnir izrazit ću se tim jezikom. Danas se u Banjoj Luci nalazi najbolji teniser svijeta Novak Đoković, a kod nas u UKC RS je najbolji iz torakalne hirurgije u svijetu dr. Rivas. Po mom mišljenju mnogi teniski tereni u Banjoj Luci odgovaraju svjetskim terenima, a naše operacione sale odgovaraju svjetskim operacionim salama. Kao što se u našem gradu trenutno igraju najbolji teniski mečevi tako se jučer i danas ovdje izvode najkomplikovanije operacije iz oblasti torakalne hirurgije. Samo smo mi u blagoj prednosti jer u našim operacionim salama ostaju naši stručnjaci koji će raditi na svjetskom nivou. Ponosan sam na njih i na sve što smo zajedno sa rukovodstvom RS uradili u našem kliničkom centru, a to je da smo doveli svjetsku medicinu u našu ustanovu. Hvala mnogo svima - rekao je danas direktor UKC-a Vlado Đajić.

Ponovo u Banjoj Luci

Prisutnima se obratio i hirurg Rivas.

- Za mene je veliko zadovoljstvo da sam opet u Banjoj Luci i UKC RS. Želim da se zahvalim generalnom direktoru prof. Đajiću, mom dobrom kolegi načelniku dr. Kantaru i cijelom timu. Imamo uvijek teške i komplikovane operacije kada sam ja ovdje, ali sam srećan što sam u prilici da pomognem da se operacije završe na najbolji mogući način koje se rade kroz jedan mali rez. Također, koristim priliku da zahvalim svojim kolegama sa španske televizije koja sarađuje sa popularnim Netflixom, a koji prave šest dokumentaraca iz šest bolnica. Izabrao sam da jedna od tih bolnica bude i UKC RS jer sam želio da pokažem da se u jednoj maloj Banjoj Luci mogu izvesti veoma kompleksne i teške operacije iz oblasti torakalne hirurgije - rekao je Rivas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.